'Ik vind het een ontzettende eer.'

André van Duin (74) heeft, na een droevige periode waarin hij zijn man verloor en zelf moest worden behandeld voor kanker, een buitengewoon goed jaar. Zo maakte hij diepe indruk met zijn 4 mei lezing...

...doopte hij zijn eigen tulp, de André 75...

Article continues after the ad

...en levert hij het ene leuke programma na het andere af.

Zo is hij het absolute kijkcijferkanon voor Omroep MAX, waar hij onder meer Heel Holland Bakt en Denkend aan Holland presenteert, programma's die miljoenen kijkers trekken.

Terecht dus, dat hij is uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar 2021.

Van Duin is blij met zijn onderscheiding. "Ik vind het een ontzettende eer dat ik deze prijs heb gekregen. Ik heb altijd dingen gedaan die ik zelf leuk vond. Qua humor als ik het leuk vond, hoopte ik dat een ander er ook om kon lachen. Naderhand liet ik mensen meer huilen. Als ik er om kon huilen, kunnen anderen er ook om huilen."

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Broadcast Magazine. Van Duin is de 31e winnaar. In de afgelopen jaren gingen onder anderen John de Mol, Matthijs van Nieuwkerk, Jan Slagter, Humberto Tan, Floortje Dessing en Eva Jinek hem voor. Ook de namen van Beau van Erven Dorens en Jeroen Pauw staan op de wisselbeker. Van Duin: ,,Ik vind het heel bijzonder dat ik in dit rijtje sta. Het geeft wel aanzien. Omroepman van het Jaar dan kom je toch anders binnen."

Foto's (c) Brunopress, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in