Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Adele: 'Mensen voelen zich verraden door mijn gewichtsverlies'

"Ze vinden dat ik me heb overgegeven aan de druk." Nu Adele weer even volop in de spotlights staat met haar concerten in Hyde Park, heeft ze zich ook uitgesproken op de reacties die ze heeft gekregen op haar nieuwe lijf. Die heeft ze natuurlijk alweer een tijdje, maar de storm is nog steeds niet ...

Adele: 'Mensen voelen zich verraden door mijn gewichtsverlies'

"Ze vinden dat ik me heb overgegeven aan de druk."

Nu Adele weer even volop in de spotlights staat met haar concerten in Hyde Park, heeft ze zich ook uitgesproken op de reacties die ze heeft gekregen op haar nieuwe lijf. Die heeft ze natuurlijk alweer een tijdje, maar de storm is nog steeds niet helemaal gaan liggen.

Adele viel heel wat kilo's af daar in Los Angeles na haar scheiding. En kreeg de volle laag van veel fans en vijanden. Ze zou 'te LA' zijn geworden, zou zich door de showbizzwereld hebben laten dwingen om af te vallen.

Hoogverraad

Niks van waar, zegt Adele nu. Ze maakt korte metten met de mensen die haar eigen keuze als een soort hoogverraad zien in radioprogramma Desert Island Discs.

"Ik kreeg reacties van iedereen, ook hele jonge meisjes. Sommige mensen voelden zich heel erg verraden door me. Ze zeiden dat ik me onder druk had laten zetten. Vreselijk vond ik dat. Vooral voor mensen die dat soort berichten zagen en daardoor dachten dat zij er niet goed genoeg uitzagen."

Van druk uit het entertainmentwereldje was echt geen sprake, stelt Adele zelf. Logisch ook, want ze was al jaren wereldberoemd toen ze begon met afvallen. 

Mentaal en fysiek sterker

"Ik had verdriet en had afleiding nodig", zegt ze er zelf over. "En sporten gaf me focus, een plek om mijn energie in kwijt te kunnen, of die nu goed of slecht was. Ik voelde me er mentaal sterker door dat ik fysiek sterker werd."

Ze kan de kritieken maar moeilijk verkroppen, zeker ook omdat ze nooit de nadruk heeft gelegd op haar gewichtsverlies. "De meeste anderen zouden nu wel een DVD gemaakt hebben van hoe ze het gedaan hebben. Ik heb het stilletjes gedaan, en helemaal voor mezelf."