Cosmetica? Catherine kan er úren over praten.

Actrice Catherine Zeta Jones heeft aan haar Casa Zeta Jones een leuke lifestyle-schnabbel. Nieuwste aanwinst is make-up en daar heeft ze een warme band mee. "Het is zo'n heerlijke moodbooster, voor mij hoort het bij de dag. Ik wil een beetje blij in de spiegel kunnen kijken.

Article continues after the ad

Ze kreeg het van thuis uit mee. "Mijn moeder is een mooie vrouw, van binnen en van buiten," aldus Zeta Jones (die een uur vermakelijk over make-up kan kletsen). "Zij is altijd al dol op cosmetica geweest. Ze maakte zich nog op als ze de vuilnis aan de straat ging zetten. Ze had heerlijke glamour en dat was voor mij een inspiratie."

"Mijn liefde voor make-up begon al heel vroeg. Mijn moeder moedigde het aan, ze was de eerste om te zeggen: 'Pak mijn make-up tasje maar en maak me maar op.' Het was iets wat ik haar deed en wat mijn dochter nu weer met mij doet. We maken elkaar om de beurt op."

"Ik ben het type vrouw dat denkt dat ze make-up nodig heeft en ik geniet ervan om me op te maken. Als ik niet door geweldige make-up artists wordt opgemaakt voor mijn werk, dan doe ik het zelf. Ik draag gewoon graag elke dag make-up. Het is geen groot drama, geen grote gebeurtenis, ik maak me gewoon snel op en ben dan klaar om te gaan. Als ik zou stranden op een onbewoond eiland, zou ik daar graag mascara en wat oogpotloden hebben. Als mijn ogen er goed bijstaan, kan ik alles aan.

'Ik kan me nog opmaken in een achtbaan, ik zweer het'

Over de verpakking van haar collectie: "Ik wil dingen die er leuk uitzien. Mooi glimmend doosje met een gouden font – dat ben ik." En over haar vaardigheden: "Ik deed laatst mijn make-up op de achterbank en de chauffeur zei: wil je dat ik de auto even aan de kant zet?' Ik zei: 'Ik krijg dit nog in een achtbaan voor elkaar, ik zweer het."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in