Haar heimwee-remedie is een Mary Poppins Tas!  

Voor huismus Catherine Zeta-Jones was de lockdown geen straf. Ze is graag thuis en had alleen graag meer mensen in haar bubbel gehad.

"Sinds mijn vijftiende ben ik veel verkast. Ik heb in Londen, Parijs, LA, New York en Bermuda gewoond. Thuis is waar mijn gezin is, dat heb ik daarvan geleerd. En ik ben nergens liever dan thuis."

Article continues after the ad

Catherine's eerste thuis was in Wales. "Hoewel ik al 24 jaar in Amerika woon, bedoel ik nog altijd Wales als ik het over thuis heb. Mijn moeder was dol op stoffering en ik denk dat ik daar mijn liefde voor het aankleden van een interieur vandaan heb. Ik herinner me de knusse geur van thuis, veel familie over de vloer, lekkere kussens en mooie gordijnen. Ze werkte als naaister, ik heb op heel wat spelden getrapt die ze in het hoogpolig tapijt was verloren."

Zeta Jones obsessie met vertrouwde spullen is zo groot dat ze altijd wat bij zich heeft als ze reist. "Ik heb een tas vol spullen die ik mijn Mary Poppins tas noem. Op mijn vijftiende toerde ik met The Pyjama Game door Engeland en sliep maanden in scharrige hotels."

"Ik had toen lappen van mijn moeder bij me die ik over stinkende banken en – oh, god, brandgevaar – lampen drapeerde. Ik doe dat nog steeds, ik neem mijn eigen beddengoed en andere dingen mee als ik ergens voor werk moet overnachten. Als ik naar een heel chic hotel ga, laat ik ze wel eens thuis omdat ik het belachelijk vind. Maar dan mis ik ze toch."

Haar favoriete kamer is de bibliotheek van het appartement dat ze in New York met haar man Michael Douglas deelt. "Het is een vertrek in Britse 1920's stijl, met houten lambriseringen en een wenteltrap. Ik verzamel al jaren portretten van Britse vrouwen, ik vind die op veilingen en eBay. Die hangen er, er is een grote open haard, er staat mid-century meubilair om het oude met het nieuwe te mixen."

Ze is het liefste thuis "…tussen de vier muren waar ik een eigen sfeer heb gemaakt. Het is eclectisch en chic en ik kan hier dagenlang rond rommelen. Het afgelopen jaar was moeilijk omdat ik graag mensen om me heen heb. Het liefst zie ik alle kamers gevuld met mensen, net als vroeger. Ik ben blij dat dat nu weer kan."

Catherine breidt haar lifestyle imperium Casa Zeta Jones uit met home decor, dus ze kan zich voorlopig uitleven in het gezellig maken.   

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in