Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Catherine Dior, de stille kracht achter Christian Dior

Het parfum Miss Dior inspireerde hij op haar. Toen Christian Dior zijn eerste parfum noemde naar zijn geliefde zusje, was dat geen frivool fashionmoment, maar een ode aan een verzetsheldin die haar eigen regels maakte, vreselijke  ervaringen overleefde, terugveerde na WOII en dankzij ongekende in...

Catherine Dior, de stille kracht achter Christian Dior

Het parfum Miss Dior inspireerde hij op haar.

Toen Christian Dior zijn eerste parfum noemde naar zijn geliefde zusje, was dat geen frivool fashionmoment, maar een ode aan een verzetsheldin die haar eigen regels maakte, vreselijke  ervaringen overleefde, terugveerde na WOII en dankzij ongekende innerlijke kracht negentig werd tussen de rozen en jasmijn die haar parfum bepalen.

Beroemd parfum

Catherine was nadrukkelijk betrokken bij de creatie van Christians eerste geur. Hij koos  Provençaalse jasmijn en rozen, bloemen die zijn zusje en hem het dierbaarst waren.

De ontwerper zat te peinzen over een naam voor het parfum toen Catherine de kamer binnenkwam. 'Madame Bricard (zijn belangrijkste adviseur) zei: "Tiens! Voilà Miss Dior!" Zo werd Catherine de onverwachte peetmoeder van een flesje dat lelietjes-van-dalen, jasmijn en rozen bevat, en de naam Miss Dior draagt.

Verder lezen?

Het hele verhaal over courage, couture en Catherine Dior vind je in de nieuwe Nouveau die nu in de winkel ligt. Online bestellen kan ook, dan wordt het nummer zonder verzendkosten naar je opgestuurd!

Foto's (c) Dior 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in