'Als je net iets te zwaar bent, lijk je op tv al snel een moeke.'

Stralend en zelfverzekerd staat ze op de cover van de nieuw Nouveau: Caroline Tensen, de vrouw die als geen ander in staat is zichzelf opnieuw uit te vinden. Ze heeft het kunstje in elk geval al een paar keer overtuigend ver­toond en elke keer komt ze sterker uit de strijd. Door na haar echtscheiding de Kilimanjaro te beklimmen bijvoorbeeld, en twee keer de marathon van New York uit te lopen.

Hilversums lucky girl heeft een ongekende veerkracht en die heeft ze door de jaren heen ook hard nodig gehad, want het was niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Vooral de overgang hakte erin. "Ik was erg somber, kon alleen maar huilen," zegt ze.

'Ik was een schim van mezelf, ik liep echt op het randje'

"Ook ging mijn lichaam met me aan de haal. Ik ben echt heel veel aangekomen in die tijd en ik kon er niets tegen doen, ik haatte mijn lichaam. Uiteindelijk bleek dat ik helemaal geen hormonen meer aanmaakte, ook geen cortisol. Ik was een schim van mezelf, ik liep echt op het randje. Mijn man heeft me gelukkig geweldig opgevangen, maar ik had nooit gedacht dat ik me ooit weer zo zou gaan voelen als nu. Ik vond het de hel."

Article continues after the ad

Hoe is ze daar uitgeklommen? "Toen ik merkte dat ik onder begeleiding van mijn arts wat opkrabbelde, ben ik gaan afvallen. Ik woog 83 kilo. Dat was begin 2018, nu weeg ik 67 kilo, mijn droomgewicht. Ik voel me beter dan ooit."

Verder lezen?

Het hele interview met Caroline vind je in de nieuwe Nouveau die morgen in de winkel ligt. Online bestellen kan ook, dan krijg je het nummer gewoon thuisgestuurd!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in