De selfmade woman en royal oma over haar werkdag.

Carole Middleton (moeder van hertogin Kate) bouwde samen met haar man Michael Party Pieces vanaf de grond op, van succesvol postorderbedrijf tot nog veel succesvollere webwinkel

"De zaak heeft nu een CEO, zodat ik de luxe heb om me te kunnen richten op het ontwikkelen van nieuwe ideeën en hoe we kunnen groeien, wat altijd een uitdaging is waar ik van kan genieten," zegt ze in Good Housekeeping.

"We werken momenteel aan een eerste eigen serviescollectie voor kinderfeestjes en dat is een echt passieproject van me. Ik ben nog altijd hands-on en ga graag naar het magazijn om te zien waar de bestellingen heen gaan."

Article continues after the ad

Middleton is oma van prins George, prinses Charlotte en prins Louis, en van Arthur, het zoontje van dochter Pippa die haar tweede kindje verwacht.

Ook met haar kleinkinderen is ze 'hands on'. "Ik wil van de heuvels afrennen, in bomen klimmen en door de tunnel van de speeltuin kruipen," zegt ze. "Zolang ik dat kan, blijf ik dat doen. Ik kook met hen, we dansen of wat daar voor doorgaat en we fietsen samen."

"Ik ben niet iemand die lang kan stilzitten," zegt Middleton. "Ik heb veel energie en ik hou van mijn werk. Ik heb dat meegekregen van thuis, mijn ouders werkten allebei heel hard. Mijn vader zat in de bouw en mijn moeder werkte eerst bij een juwelier en later in een fabriek. Ik herinner me dat ze zo hard werkten om de touwtjes aan elkaar te knopen en ons een goed leven te geven."

Carole is close met haar kinderen, naast Kate en Pippa heeft ze ook nog zoon James. Kate brengt nog altijd veel tijd met haar moeder door. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in