Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Carine Crutzen: 'Ik had het gevoel dat ik niet meer nodig was'

Soms komt het even allemaal tegelijk in het leven… Carine Crutzen (61) heeft een veelbewogen tijd achter de rug. Zoals meer mensen in deze levensfase moest ze afscheid nemen van haar ouders en zag ze haar zoons uitvliegen. En dit in combinatie met de overgang, zulks maakt het niet makkelijker.  I...

Carine Crutzen: 'Ik had het gevoel dat ik niet meer nodig was'

Soms komt het even allemaal tegelijk in het leven…

Carine Crutzen (61) heeft een veelbewogen tijd achter de rug. Zoals meer mensen in deze levensfase moest ze afscheid nemen van haar ouders en zag ze haar zoons uitvliegen. En dit in combinatie met de overgang, zulks maakt het niet makkelijker. 

Inmiddels staat ze weer, tot haar opluchting, op het toneel met de Gif, een productie die uitgesteld was vanwege de coronapandemie. Ze geniet ervan, ook omdat mooie rollen voor vrouwen van haar leeftijd schaars zijn.

"Ik ben nog niet het oma-type, maar te oud voor de moeder," zegt Carine in Margriet. Gelukkig kan ze haar brood ook verdienen met lesgeven, regisseren én schrijven. Haar eerste boek schreef ze nadat ze kort na elkaar beide ouders verloor. Dat had veel impact op Carine, die zich verweesd voelde, omdat ze niemands dochter meer was.   

'Het intensieve mantelzorgen hield op, mijn zoons waren het huis uit, ik was erg van slag'

"Er is geen generatie meer boven je en er waren geen zussen en broers die hetzelfde gevoel deelden. Ik had ook het gevoel dat ik niet meer nodig was. Mijn zoons waren het huis uit en het intensieve mantelzorgen voor mijn ouders hield ook op. Ik was er erg door van slag.”

"Ze overleden vrij snel na elkaar en dat had veel impact op me," zegt ze. "Ik kwam echt even in een vrije val terecht, voelde me verweesd. En er kwamen zo veel herinneringen van vroeger naar boven, daar wilde ik iets mee doen."