Ze hoopt dat haar dochters het anders zullen ervaren.

Actrice Brooke Shields zegt dat ze nog altijd bezig is 'te leren van mezelf te houden' en is openhartig over het feit dat ze lange tijd niet erg van seks genoot.

Brooke in 1983

Article continues after the ad

"Seks is voor mij echt geëvolueerd," zegt ze in Yahoo Life. "Als twintiger was ik er doodsbang voor, omdat ik tot mijn 22ste nog maagd was." Het voor het eerst met een man doen, vervulde haar met schuldgevoel: "Ik dacht dat ik echt een misdaad tegen de mensheid pleegde als katholiek ongetrouwd meisje, ik ging gebukt onder schuldgevoel."

Ze wil niet dat haar dochters Rowan (18) en Grier (15) zich ergens voor samen en hoopt "dat zij meer het gevoel hebben zelf de touwtjes in handen te hebben."

"Ik was al in de veertig toen ik seks begon te zien als iets dan míjn ervaring was, niet die van een ander waar ik doorheen navigeerde. Wat ik wil voor mijn dochters wil, is dat ze weten dat het een gezamenlijke beslissing is."

 

Brooke met dochter Grier in september

"Zelfs met hoe woke iedereen tegenwoordig is, zou je geschokt zijn als je weet hoe ze zichzelf zien in relaties. Ik wil niet dat ze zich ooit gebruikt voelen."

Voor Brooke waren haar jaren als veertiger een kantelpunt in haar leven. "Ik had opeens het gevoel dat ik een volwassene was. Mijn vruchtbaarheid liep terug. Het was moeilijk om zwanger te raken, ik heb diverse keren IVF achter de rug. Ik mag van geluk spreken met een geweldige man (Chris Henchy) aan mijn zijde, die van me houdt in elke levensfase."

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in