Ook in deze reeks: de schrijfster van The Handmaid's Tale!  

Op de dag dat Sarina Wiegman afzwaait als bondscoach van de Oranjeleeuwinnen om het nationale vrouwenelftal van de Britten te gaan coachen, laat ze zich het hemd van het lijf vragen door studenten in de nieuwe reeks van College Tour, onder leiding van presentator Twan Huys.  

Sinds een aantal jaar staat het vrouwenvoetbal in Nederland écht op de kaart en kan niemand meer om onze Oranje Leeuwinnen heen. Dat succes komt geheel op het conto van bondscoach Sarina Wiegman (51), die deze zomer de overstap maakt naar het Engelse nationale vrouwenelftal.

Article continues after the ad

Na periodes als assistent- en interim-bondscoach, kreeg Wiegman in 2017 de leiding over de Nederlandse vrouwen. Daar behaalde ze veel successen mee: voor het eerst Europees Kampioen, de eerste keer in de finale op het WK én deze zomer stond ze voor het eerst in de geschiedenis met Oranje op de Olympische Spelen.

Op haar laatste werkdag als bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal is stadion Galgenwaard in Utrecht het toneel voor College Tour met Sarina Wiegman – dé plek waar de weg naar dat Europees kampioenschap begon.

Een week later is op 7 september voice of reason en topviroloog Marc van Ranst te zien, de Belgische Jaap van Dissel, die zich onveranderlijk sterk maakt voor vaccineren om corona onder controle te krijgen. Hij wordt hierom ernstig bedreigd, maar zal geen blad voor de mond nemen. 

Op 28 september volgt dan de aflevering met Margaret Atwood, de schrijver van The Handmaid's Tale, gruwelijk, fascinerend en actueel tegelijk.

College Tour wordt uitgezonden op NPO2 om 20:40

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in