Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Artiesten rouwen om Marianne van Wijnkoop (76)

Als castingdirector ontdekte ze vele talenten. Actrice en jurylid Marianne van Wijnkoop is afgelopen weekend op 76-jarige leeftijd overleden. Van Wijnkoop werd vooral bekend als castingdirector bij musical- en televisieproducties van Joop van den Ende en als jurylid bij het programma X Factor. En...

Artiesten rouwen om Marianne van Wijnkoop (76)

Als castingdirector ontdekte ze vele talenten.

Actrice en jurylid Marianne van Wijnkoop is afgelopen weekend op 76-jarige leeftijd overleden. Van Wijnkoop werd vooral bekend als castingdirector bij musical- en televisieproducties van Joop van den Ende en als jurylid bij het programma X Factor.

Enkele maanden geleden kreeg Van Wijnkoop te horen dat ze kanker had. In een Amsterdams hospice overleed ze op 76-jarige leeftijd.

Met Henkjan Smits in 2006

Samen met Henkjan Smits en Henk Temming vormde Van Wijnkoop de jury van het programma X Factor. Sinds 1992 werkte ze voor de musicalproducties van Joop van den Ende.

Ook Carlo Boszhard was dol op haar: perspresentatie Les Miserables, 2008

Van Wijnkoop werd op 22 december 1945 geboren in Amsterdam. Tijdens haar tijd bij Van den Ende bracht ze als creatief producent onder anderen Danny de Munk en Henk Poort in Les Misérables in, Peter Faber in De Jantjes en Hajo Bruins in Mamma Mia!.

Vakvrouw

Onder andere Hans Cornelissen plaatste op Instagram een eerbetoon aan Van Wijnkoop.