Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Anouk Smulders maakt #MeToo ommezwaai

Iets met voortschrijdend inzicht. Ongeveer een maand geleden lag Anouk Smulders nogal onder vuur vanwege het verdacht maken van de vrouw die aangifte heeft gedaan tegen Marco Borsato. Het gebeurde aan de desk van Shownieuws. Het viel niet goed. Topadvocaat Richard Korver beschuldigde Anouk zelfs ...

Anouk Smulders maakt #MeToo ommezwaai

Iets met voortschrijdend inzicht.

Ongeveer een maand geleden lag Anouk Smulders nogal onder vuur vanwege het verdacht maken van de vrouw die aangifte heeft gedaan tegen Marco Borsato.

Het gebeurde aan de desk van Shownieuws. Het viel niet goed. Topadvocaat Richard Korver beschuldigde Anouk zelfs van 'second rape' en journalist Mick van Wely noemde haar 'Volslagen idioot'. Een poging om twee dagen later de zaak recht te zetten viel ook niet in goede aarde, omdat ze weigerde excuses te maken.

Anouk verdween daarna wijselijk een tijdje uit beeld en blijkt intussen toch wat beter op de hoogte van wat machtsmisbruik, ongepast gedrag en seksuele intimidatie voor ellende kunnen aanrichten.  Inmiddels denkt ze er namelijk heel anders over.

'Doodziek ben ik ervan dat ik te weinig aandacht heb geschonken aan slachtoffers van seksueel geweld'

"Ik heb geen woorden voor de enorme misstanden die de afgelopen weken en vooral gisteren zijn aangekaart," zegt ze naar aanleiding van het The Voice-schandaal. "Doodziek ben ik ervan dat ik te weinig aandacht heb geschonken aan slachtoffers van seksueel geweld."

Ze heeft haar leven gebeterd. "Gesprekken heb ik inmiddels gevoerd met therapeuten en ook een aantal slachtoffers heeft hun kijk hierop verteld aan mij. Ik ben in shock over de hoeveelheid seksueel geweld die vrouwen meemaken. De afgelopen weken heb ik het van dichtbij gehoord, van vreemden, binnen bedrijven, echt overal."

'Mijn hart gaat uit naar alle slachtoffers van seksueel geweld'

Anouk toont alsnog haar medeleven met slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag. "Mijn hart gaat uit naar alle slachtoffers van seksueel geweld en ook naar de gezinnen die hier zo snoeihard door geraakt worden."