'Aan luiheid heb ik een pokkenhekel. Dus ja, telefoon weg.'

Moeder van zes, na twee jaar stilzitten weer aan het optreden en volgende maand trouwt ze tijdens een concert met haar partner Dominique: zangeres Anouk heeft veel aan haar kortgeschoren hoofd. Vooral het kiezen van een bruidsjapon, die Dominique moet afhameren want ze gunt hem de grote bruiloft die hij voor ogen heeft.

"Ik heb al twintig jurken uitgekozen en naar hem doorgestuurd," zegt ze in Vrouw. Hij vond het allemaal niks, niet ’trouwerij’ genoeg, en kwam terug met van die prinsessenshit, haha. De mensen om me heen gaan stuk straks, als ik in zo’n ding aankom." 

Zo non-conformistisch ze in het leven staat, zo duidelijk (lees: streng) is ze als moeder. "De twee oudsten, Benjahmin en Elijah, hebben hun diploma en zijn zó slim. Ik weet niet van wie ze dat hebben, ik heb zelf mijn school nooit afgemaakt."

Article continues after the ad

'Als je tijd hebt om van die stomme Tiktok-filmpjes op te nemen, en je komt dán thuis met die 3 of 4? Dan is het voorbij'

Dochter Phoenix is echter al een paar weken haar telefoon kwijt nadat ze slechte cijfers haalde. "Kijk, niet elk kind is hetzelfde of goed in school. Als je je best doet en je haalt een 3 of 4, I don’t care. Maar als je tijd hebt om van die stomme Tiktok-filmpjes op te nemen, de hele dag dansjes te doen, je kan instagrammen, bellen en facetimen en je komt dán thuis met die 3 of 4? Dan is het voorbij. Aan luiheid heb ik een pokkenhekel. Dus ja, telefoon weg, Tiktok-account ook, de lamp daarvoor heb ik in elkaar geprakt, bye! Ze baalt nu wel, heeft ’geen leven’, maar ze heeft me nog nooit een grote mond gegeven."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in