Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Anna Delvey: briljante oplichter of triest geval?

Een eigentijdse versie van de nieuwe kleren van de keizer. Binnenkort te zien op een streamingsdienst near you: de lotgevallen van Anna Sorokin die half Manhattan beduvelde, daar net niet mee wegkwam en er monter onder blijft. Zowel Netflix en HBO zijn bezig met verfilmingen van haar verhaal. Dat...

Anna Delvey: briljante oplichter of triest geval?

Een eigentijdse versie van de nieuwe kleren van de keizer.

Binnenkort te zien op een streamingsdienst near you: de lotgevallen van Anna Sorokin die half Manhattan beduvelde, daar net niet mee wegkwam en er monter onder blijft. Zowel Netflix en HBO zijn bezig met verfilmingen van haar verhaal.

Dat lijkt wel een moderne versie van dat van Becky Sharp in Thackeray's Vanity Fair. Anna is ook een charmante, vindingrijke parasiet met grenzeloos geloof in zichzelf en gevoel voor zelfspot. Over de actrices die haar spelen, zegt ze: "Ik hoop dat ze beter werk afleveren dan ik."

Wie is Anna?

Anna Sorokin (1991) is in Rusland geboren, in Domodedovo, een stadje in de buurt van Moskou. Vader Vadim was truckchauffeur, moeder was huisvrouw. Op haar 16de verhuisde het gezin naar Duitsland waar Anna ondanks dat ze moeite had met de taal naar het gymnasium ging.