Samenwerking met buzz van Guerlain en UNESCO.

Het gaat wereldwijd niet goed met de bijenpopulaties, terwijl die heel belangrijk zijn voor het bestuiven van gewassen. Angelina Jolie, Guerlain en UNESCO hebben de handen ineen geslagen om in een maand tijd vijftig vrouwelijke bijenhouder op te leiden.

Article continues after the ad

De vrouwen worden vervolgens geholpen om 2500 bijenkorven te bouwen in 25 verschillende biosferen van UNESCO wereldwijd. Hierdoor zou de bijenpopulatie met 125 miljoen bijtjes moeten toenemen. Angelina is 'The Godmother' gedoopt van het Women For Bees programma.

Over een periode van vijf jaar zullen elk jaar steeds tien vrouwen vanuit de hele wereld, van Cambodja en Bulgarije tot Italië, China en Rwanda voor dertig dagen naar het Massif de la Sainte-Baume in Provence worden gehaald voor een training van dertig dagen. Jolie zal de vrouwen bezoeken en hun vorderingen volgen, ook als ze in hun eigen land met hun bijenvolk aan het werk zijn.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in