© Lviv Oblast Governor Maksym Kozytsky
© Lviv Oblast Governor Maksym Kozytsky

Ze is op persoonlijke titel naar Oekraïne afgereisd.

Hollywoodster Angelina Jolie (46) heeft zaterdag een bezoek gebracht aan de Oekraïense stad Lviv. De actrice sprak met Oekraïners over de impact van het conflict op hun leven. Jolie sprak ook kinderen die betrokken waren bij de aanval op het station bij Kramatorsk.

De Amerikaanse actrice is speciaal gezant van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR en heeft al heel wat internationale brandhaarden bezocht in die rol, al is ze in dit geval op persoonlijke titel naar Oekraïne afgereisd. Dat doet ze wel vaker, om ter plekke zelf te luisteren naar wat mensen nodig hebben, om daar later in breder VN-verband wat mee te doen.

Op beelden is te zien dat Jolie door de stad loopt en veel belangstellenden zich om haar heen verzamelen en ze vervolgens koffie bestelt bij een café. Ook is ze langs gegaan op het station, waar ze met een aantal mensen in gesprek ging. Verschillende media melden dat ze gevluchte Oekraïners ontmoette en kinderen die gewond waren geraakt bij een Russische luchtaanval. Ook sprak ze met verschillende hulpverleners.

Article continues after the ad

© Lviv Oblast Governor Maksym Kozytsky

Jolie is sinds 2012 speciaal gezant voor de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Hiervoor reist ze geregeld af naar vluchtelingenkampen en conflictgebieden. Begin april bracht ze nog een verrassingsbezoek aan jonge Oekraïense oorlogsvluchtelingen die werden behandeld in een kinderziekenhuis in Rome.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in