(c) Roger Neve voor Nouveau /DPG Media 2022
(c) Roger Neve voor Nouveau /DPG Media 2022

Een gesprek over ervaring, liefde en levenslust!

Eerder las je al over veertig jaar lief, leed en vriendschap tussen de powervrouwen van de Dolly Dots. En hoe het Angéla Kramers, Esther Oosterbeek, Anita Heilker en Patty Zomer is vergaan in het interbellum tussen het einde van de band en de doorstart die ervoor zorgt dat ze dit jaar (voor het laatst) samen op het podium staan als Sisters on Tour. Vandaag blikken we terug én vooruit met...

Angela Groothuizen (62), single en moeder van Lola (26) en Nona (23).

Geboren in Alkmaar, maakte tijdens haar middelbare schooltijd al deel uit van bandjes.

Article continues after the ad
En viel op door haar mooie, krachtige stem.

Ze zat in een hardrockband toen ze gevraagd werd voor de Dolly Dots. Een heel ander genre, maar door de klik met de anderen liet ze zich toch overhalen.

Naast haar werk in de muziek werkt ze al sinds 1981 als presentator, produceerde ze voor andere artiesten, studeerde 3,5 jaar muziek en schreef nummers voor anderen.

In april 2013 won Groothuizen de Annie M.G. Schmidt-prijs 2012 voor het nummer 'Vinkeveen', samen met tekstschrijven Jan Beuving en componist Nico Brandsen. Zoals ze zelf zegt: 'Muziek zal voor mij altijd de basis blijven.'

Daarnaast werkt ze al jaren voor de televisie, maakte ze vele programma's en zit ze als coach / jurylid in onder andere The Voice of Holland en Holland's Got Talent. Ook staat ze regelmatig in het theater, en houdt ze er – na een dipje - een bloeiend liefdeleven op na.  

'Ineens zat ik daar, in een kaal, nieuw huis'

'De relatie met de vader van mijn kinderen liep een paar jaar geleden stuk, onder andere omdat hij al een tijd kampte met een depressie,' zegt ze in Nouveau. 'Het gaat nu veel beter met hem en we zijn nog steeds soulmates, maar in het begin was het hard: ineens zat ik daar, in een kaal, nieuw huis.

'Ik blijk een goede hand van swipen op Tinder te hebben' 

Eerst heb ik een half jaar gehuild om mijn verbroken relatie, daarna ben ik op Tinder gegaan. Een snoepwinkel! Ik blijk een goede hand van swipen te hebben, dus inmiddels heb ik het ontzet­tend naar mijn zin met al die leuke mannen, van wie sommige vrienden zijn geworden en andere lovers.

Leco zorgt ervoor dat Angela er fabulous uit ziet. 

Zo'n contact begint met appen, zonder dat ze weten dat ik het ben, en als het op een gegeven moment vertrouwd voelt, schrijf ik: ik moet je wat vertellen, ik heb een bekende kop. Als we dan gaan beeldbellen, zie ik vanzelf of ze daarmee kunnen omgaan of niet.

(c) Roger Neve voor Nouveau /DPG Media 2022

Of ik mezelf daarmee kwetsbaar maak? Dat interesseert me niet en ik vind ook dat iedereen daar veel te bang voor is. Als je je kwets­baarheid kunt laten zien, word je juist heel krachtig. Het maakt me ook niet uit of mensen mijn manier van leven choquerend vinden. Ze moeten er maar aan wennen dat wij vrouwen ons niet verbergen na ons zestigste.

'Het hoeft echt niet meteen brute seks te zijn, maar je wil je wel op waarde geschat voelen'

Ik ga uit met mannen die soms twintig jaar jonger zijn en ze vinden me allemaal heerlijk. En laten we er niet omheen draaien: iederéén moet af en toe geknuffeld en vastgehouden worden. Het hoeft echt niet meteen brute seks te zijn, maar je wil je wel op waarde geschat voelen. Daarom eindig ik ook met: kom van die bank af en schrijf je in! Breng de fun weer terug in je leven!'

Foto's (c) Getty Images, tenzij anders aangegeven

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in