Ze wil haar huwelijk met George niet nog eens op de proef stellen.

George Clooney is 'boven zijn stand getrouwd, zoals hij graag mag zeggen. Zijn vrouw Amal is een vooraanstaand mensenrechtenadvocaat, wat toch heel andere gesprekken oplevert dan met de gemiddelde Hollywood-starlet.

Amal heeft het afgelopen jaar een dikke pil over haar werk geschreven: 1000+ pagina's juridische tekt met als titel: The Right to a Fair Trial in International Law. Ze werkte eraan als ze met George en hun tweeling Alexander en Ella meeging naar zijn filmsets.

Article continues after the ad

"Ik weet dat er voor hem geen einde aan dit proces leek te komen," zegt Amal. "Vooral omdat ik er steeds weer van overtuigd was dat dit écht de laatste versie zou zijn.  Hij was niet alleen heel geduldig, maar ook geweldig bemoedigend en inspirerend. Niet dat ik nog een voorbeeld nodig had van hoe fantastisch hij is, maar dit proces bewees het weer eens. Om ons huwelijk niet in de waagschaal te stellen, beloof ik dat ik dit nooit meer zal doen, zo'n boek schrijven."

Foto (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in