Chef-redactie Marion Florusse over haar interview met Barbara Baarsma.

Ik ben er niet zo voor om mensen te interviewen terwijl ze worden opgemaakt of terwijl er meerdere mensen bij zijn. Er ontstaat dan moeilijker een band tussen de journalist en de hoofdpersoon. Maar soms kan het om logistieke redenen niet anders. Zoals bij het interview met Barbara Baarsma voor Nouveau nummer 14.

Article continues after the ad

In de studio waar Roger Neve en zijn crew klaar stonden voor de fotoshoot die zo prachtig is geworden, werd de econome en Rabobank-directeur door Leco van Zadelhoff opgemaakt terwijl ik mijn vragen op haar afvuurde. En hoe prachtig ontstond er een situatie waarin zowel Barbara als ik iedereen om ons heen vergaten. Niets ten nadele van make-up tovenaar Leco, topfotograaf Roger en styliste Simone Dernee, maar het was gewoon een beetje magie.

Zoiets kan alleen ontstaan als mensen elkaar echt horen en dat is iets waar Barbara Baarsma (wat een intens blauwe ogen) heel goed in is. Zelden kom je mensen tegen die zo gefocust zijn en zo gedreven. Word je onderbroken door een kruller hier en een slagje daar, ze raakt nergens de draad kwijt, valt niet in herhalingen en komt echt – zij het in overdrachtelijke zin – naar je toe.

Ik was heel aangenaam verrast door deze intelligente vrouw wier zorgen om vrouwen op de arbeidsmarkt zo oprecht zijn dat je zou willen dat ze in de politiek zat. We zeggen niet voor niets Barbara for president in het interview.

Ik heb nog goede hoop dat het er ooit van komt dat Barbara lijsttrekker wordt van een (wellicht) nieuwe partij.

Goed voor vrouwen, maar ook voor mannen, jongens, meisjes…

Ik vond het een onvergetelijke ontmoeting met deze mooie vrouw die van de cover afspat!