Even heerlijk achter de schermen kijken bij NOUVEAU!

Zeg je NOUVEAU, dan zeg je stijl, smaak, substantie, sprankelen en sisterhood. Vrouwen verbinden is het uitgangspunt, de pay-off is niet voor niets: de kracht van de verbinding.

Article continues after the ad

"We kraken elkaar niet af, maar we steunen elkaar juist om verder te komen," zegt hoofdredacteur Claudia Straatmans. "En we moedigen vrouwen aan om ervoor te gaan: voor die promotie, die carrière, die droom."

Waar merk je dat aan?

Je vindt die insteek terug in al onze nummers. In de rubriek Levenslessen waarbij een Bekende Nederlander haar belangrijkste insights deelt. In het grote interview met die bekende vrouw die op dat moment in het nieuws is en een positieve stip op de horizon zet. En in bijvoorbeeld het themanummer Sisterhood, wat we samen met gast-hoofdredacteur Sacha de Boer hebben gemaakt.


Als er zich een actueel thema voordoet verpakken we dat in een speciaal nummer. Zo hebben we bij het uitbreken van de covid-19 pandemie razendsnel nummers gemaakt met als thema 'Loslaten' en 'De Zomer dat alles anders werd'. Hier staat verhalen in als 'De Coronaswitch', met vrouwen die door de negatieve effecten van covid-19 net dat zetje kregen om hun leven ten positieve te veranderen. Maar ook een exclusief interview met uitgesproken Fidan Ekiz.

Het doel is echter altijd hetzelfde: jou als lezeres informeren, inspireren, entertainen en vooral laten zien wat voor kracht er in henzelf en andere (bekende) vrouwen zit. Vandaar veel verhalen over (bekende) rolmodellen zowel in print als online.
 

The Power Issue!
Zo'n speciaal nummer is ook The Power Issue, dat nu in de winkel ligt. Vol inspirerende vrouwen, die passen bij waar NOUVEAU voor staat.

Een nummer waarin onze power rolmodellen laten zien deze waarden van nature in zich te hebben en met zich mee te dragen.

Wat dacht je van powerhouse Natacha Harlequin, de strafpleiter die pleit voor praten met elkaar zonder oordeel?

Of Barbara Baarsma, die als econome een graag geziene gast is in talkshows. Zij is op haar vijftigste directeur van de Rabobank en zegt dat jezelf liefhebben je sterker maakt. Er komt in The Power Issue een bataljon aan bekende powervrouwen voorbij die niet alleen een missie hebben maar, ook voor hun mening durven uit te komen. Ze voegen zich bij de lange rij van interessante, krachtige sisters die al in het blad hebben gestaan.

De nieuwe NOUVEAU is een krachtige, prachtige en speciale editie om de powervrouw in jou te inspireren. Wij willen je uitdagen om elke dag iets nieuws te leren. Je hoeft niet, zoals de vrouwen in dit nummer, continue in de voorhoede te spelen, maar je mag het zeer ambiëren. Als 45-plusser weet je inmiddels heel goed wie je bent, heb je het nodige gezien en meegemaakt en ontbreekt het je niet aan innerlijke rust. Hoe fijn is het dan om herkenning te vinden in de verhalen van deze vrouwen die een bijzondere draai aan hun leven hebben gegeven, zich blijven ontwikkelen en daar nooit mee willen stoppen?  
 

Benieuwd hoe we de NOUVEAU waarden in elke editie laten terugkomen?

SISTERHOOD staat in NOUVEAU centraal omdat we vrouwen niet alleen willen verbinden maar ook elkaar laten helpen. De tijd van de spreekwoordelijke krabbenmand is nu echt voorbij. Daarom brengen we verhalen van en over andere vrouwen die elkaar juist naar een hoger niveau tillen en niet naar beneden halen.

Roddelen over andere vrouwen doen we niet, liever geven we ze een podium om te sprankelen. Prinses Laurentien merkt dat ze steeds meer ruimte voor anderen creëert. Dat was wel anders toen ze jonger was, toen voerde haar eigen gedrevenheid de boventoon.

SPRANKELEND in het leven staan heeft niet zoveel te maken met een glittertop dragen. Dat mág natuurlijk wel! Maar sprankelen komt niet alleen in glittervorm, vindt NOUVEAU. Je kunt sprankelen op je werk, thuis, met je vriendinnen en eigenlijk overal waar jij je energie kunt inzetten. Annechien Steenhuizen die voordoet hoe ze kickbokst, bijvoorbeeld.

Maar we juichen ook Gerda Havertong toe die op haar 73e het dragen van een leren broek naar een compleet nieuw niveau tilt. We like, Gerda!

STIJL is meer dan een duur pak kopen en dit aantrekken. Het gaat er ook om hóe je het draagt. Kamala Harris, de toekomstige vice-president van de Verenigde Staten is een perfecte NOUVEAU-vrouw die stijl combineert met een boodschap.

Haar inmiddels beroemde witte pak is niet voor niets een hit, honderd jaar geleden droegen de suffragettes deze kleur ook toen zij streden voor het kiesrecht – het was haar ode aan de sterke vrouwen die haar voorgingen. Oók een mooi voorbeeld van elkaar steunen.

SMAAK? Daarover valt niet te twisten, hoera! Daarom geeft NOUVEAU je een scala aan mogelijkheden waar jijzelf uit kunt kiezen. Of het nu gaat om kleding, cultuur of een handtas, we kiezen alleen het beste voor je uit, verder is het aan jou.

Laten we minister Ank Bijleveld van Defensie als voorbeeld nemen van iemand met een succesvolle eigen smaak. Als vrouw in een mannenwereld vindt ze het heerlijk om met haar kleding op te vallen in het 'old boys network'. Omdat ze zo klein is en het poseren van bijvoorbeeld een NAVO foto op alfabetische ranking gaat, valt ze daar soms in het niet, dan helpt het om iets opvallends aan te hebben – goede tip! 

SUBSTANTIE draait in NOUVEAU om betrokkenheid en vrouwen hun verhaal laten doen over de bijdrages die ze leveren. We zeilen mee met maatschappelijke tendensen en zien het als onze missie om iedereen aan het woord te laten.

Minister Sigrid Kaag vertelt dat ze een enorme drive heeft om iets bij te dragen, relevant te kunnen zijn. Ze plant niets, rolt er vanzelf in door zich in te zetten, haar nek uit te steken en dan komen er dingen op haar af, is haar ervaring.

Maar we laten ook Quinty Trustfull aan het woord, die exclusief in NOUVEAU onthulde dat haar vader is overleden en hoe ze het rouwproces doorstaat.

En Remona De Hond-Fransen, die samen met haar Marc als eerbetoon nog een laatste shoot voor NOUVEAU organiseert.

En Anita Witzier, die een lans breekt voor 50+ vrouwen.

En Tjitske Reidinga die zegt: "Humor helpt. Altijd." En zo is dat.

Fijn dat je ons leest, fijn dat je bij ons hoort en we er samen iets moois van kunnen maken!

TEAM NOUVEAU 

P.S. The Power Issue van NOUVEAU ligt NU in de winkel. Je kunt het ook online bestellen, net als eerdere nummers, nu zonder verzendkosten, op Magazine.nl