Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De mannentrend voor het najaar: biggetjesroze?

Stylist Pieter van Loon vertelt je ALLES. Nouveau-stylist Pieter van Loon weet precies hoe mannen er dit najaar stijlvol bij kunnen lopen. Toch had hij bij de shoot met Adriaan van Dis (nú in Nouveau, je bestelt ‘m hier) weinig in de melk te brokkelen. Pieter: “Adriaan weet precies wat hij aan wi...

De mannentrend voor het najaar: biggetjesroze?

Stylist Pieter van Loon vertelt je ALLES.

Nouveau-stylist Pieter van Loon weet precies hoe mannen er dit najaar stijlvol bij kunnen lopen. Toch had hij bij de shoot met Adriaan van Dis (nú in Nouveau, je bestelt ‘m hier) weinig in de melk te brokkelen.

Pieter: “Adriaan weet precies wat hij aan wil, heeft een heel uitgesproken smaak. In zo’n geval is mijn taak als stylist anders. Ik shop voor hem, maar hij heeft zelf alle zeggenschap over wat hij aantrekt. In dit geval: zijn eigen kleding van Tenue de Nîmes.”

Adriaans outfit in de nieuwe Nouveau is wel helemaal van dit najaar. Maar hij kent de trends dus zelf zo goed?

“Ja, kijk, zijn stijlgevoel is heel klassiek. Maar hij combineert graag met modern. Hij gaat gewoon heel goed gekleed. Adriaan durft ook: sjaals, pochetjes. En goeie kleuren, hij is geen grijze muis in het straatbeeld waar toch iedereen in een pufferjacket met een fleecetrui lijkt te lopen. De trendkleuren voor dit najaar zijn kleuren die eigenlijk elk najaar wel terugkomen: bruin, okergeel, oranje, en lekker veel corduroy. En biggetjesroze.”

Wacht… biggetjesroze?

“Ja, dat zie je momenteel overal. Ralph Lauren, een favoriet van Adriaan, maar ook Prada heeft het veel. De inmiddels best beroemde look van acteur Jake Gyllenhaal is van Prada. Je draagt het als top, en dan het liefst gecombineerd met een mooie, vale jeans. Het liefst ook nog eens in zachte materialen zoals cashmere of mohair. Mierzoet echt.”

Staat die kleur alle mannen?

“Mits het bij je huidtoon en haarkleur past. Als je zelf heel licht en blond bent, word je zelf een beetje een biggetje. Maar bij mooi grijs of donkerder haar staat het prachtig.”