Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Chef-redactie Marion Florusse over haar liefde voor Leco

Leco van Zadelhoff is Nouveau's nieuwste columnist!  Marion Florusse is het journalistieke maatje van Leco van Zadelhoff voor zijn nieuwe rubriek in Nouveau en ontmoette hem op een Bad Hair Day (van haar, Leco's haar zit uiteraard altijd fabulous!)  "Ik ben niet van de beauty, ik ben van de tekst...

Chef-redactie Marion Florusse over haar liefde voor Leco

Leco van Zadelhoff is Nouveau's nieuwste columnist! 

Marion Florusse is het journalistieke maatje van Leco van Zadelhoff voor zijn nieuwe rubriek in Nouveau en ontmoette hem op een Bad Hair Day (van haar, Leco's haar zit uiteraard altijd fabulous!) 

"Ik ben niet van de beauty, ik ben van de tekst, van de kunst en de cultuur, van de interviews… Toch mag ik het journalistieke maatje zijn van Leco van Zadelhoff voor Nouveau. En dat is bijzonder leuk en inspirerend. Vanaf editie 7 geeft de master of looks maandelijks masterclasses Hair & Beauty in Nouveau. Ik interview hem over de bijzondere looks die hij creëert voor de (cover)modellen van het blad.



De aftrap was met Caroline Tensen. Ik deed het interview met Caroline, Roger Neve maakte de prachtige foto’s. Leco ontfermde zich over het flink gegroeide haar van de presentator en over haar ‘strong’ make-up. De eerste aflevering van Leco’s nieuwe rubriek werd ingeleid met een gesprek met de maestro.



Het ijs was snel gebroken

Ik had hem al eens eerder geïnterviewd en wist die eerste keer niet wat ik moest verwachten van deze man die ik altijd associeerde met glamour en ‘veel’. In de Brasserie van het Conservatorium Hotel (pre-corona) hadden we afgesproken voor de lunch. Het ijs was snel gebroken bij een chique hamburger en een mooie witte wijn. Overal in het restaurant doken mooie, bekende vrouwen op die Leco ‘even’ kwamen begroeten. Bijna allemaal zeiden ze nog snel iets over hun haar tegen Leco, met blosjes op de konen.



Uitgerekend nu een Bad Hair Day...

Leco brengt vrouwen in een bepaalde staat van opwinding. Waarom? Omdat hij de tools heeft om ze te laten shinen, het mooiste uit ze te halen. Maar ook omdat, en dat trof me eigenlijk het meest, hij iedere vrouw gunt dat ze de mooiste en beste versie van zichzelf is. En nee, het gaat Leco niet alleen om de buitenkant. Al ontgaat hem geen detail.

Zelf was ik bepaald onzeker over mijn horrorhaar waar toch al weinig mee te beginnen is en dan had ik ook nog eens een extra Bad Hair Day!



Toch gaf Leco me geen moment het gevoel dat ik er niet helemaal top uitzag, daar tegenover hem. Toen ik hem uiteindelijk de vraag durfde stellen wat hij vond van míjn haar, reageerde hij eerlijk (‘Je haar heeft een burnout’), hartelijk en betrokken (‘Ga een tintje lichter en ga het beter verzorgen, ik schrijf voor je op waarmee’).



De hele vrouw

Leco ziet niet alleen een plaatje, niet alleen het uiterlijk, maar de hele vrouw. Een vrouw die doodongelukkig is, heeft weinig aan dure potjes en poedertjes. Maar als je je niet onzeker voelt over je buitenkant, kun je meer aan. Leco denkt in mogelijkheden, niet in beperkingen. Iedere vrouw kan stralen. Maak gebruik van je sterke punten en verzorg jezelf.



Blind vertrouwen

Leco kan ook een beetje toveren, eerlijk is eerlijk. Hij haalt het beste mooiste uit je haar, je ogen, je huid… Maar dat kan hij alleen omdat hij zijn modellen echt ziet, de vrouw achter het gezicht, achter het kapsel. Niet voor niet voor niets heeft deze man een trouwe schare vriendinnen, van superleuke onbekende vrouwen, tot celebs als Leontien Borsato (zijn muze), Carolien Tensen en Angela Groothuizen. Vrouwen die, net als ik, blind vertrouwen op zijn raad en visie. We zijn blij met hem in Nouveau. Met zijn professionaliteit, zijn scherpe blik en zijn humor. Ik verheug me op een lange samenwerking!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in