Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

7 vragen aan Anne Kuik van het CDA

'Na een lang debat is het op 'standje zombie' naar huis.' In de aanloop naar de verkiezingen op 17 maart vind je op Nouveau een reeks portretten van vrouwelijke politici die hoog op de kieslijst van hun partij staan. Vandaag Anne Kuik, de nummer 3 van het CDA, die heerlijk eerlijk haar muzieksmaa...

7 vragen aan Anne Kuik van het CDA

'Na een lang debat is het op 'standje zombie' naar huis.'

In de aanloop naar de verkiezingen op 17 maart vind je op Nouveau een reeks portretten van vrouwelijke politici die hoog op de kieslijst van hun partij staan. Vandaag Anne Kuik, de nummer 3 van het CDA, die heerlijk eerlijk haar muzieksmaak deelt: "Van Milow tot de gekkigheid van Snollebollekes."  

Kuik (1987), hier op Prinsjesdag 2019, is geboren in Emmen en staat bekend als lekker rechtstreeks. Ze mag graag een scheutje Engels in haar zinnen gooien en heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel; haar favoriete politieke boek is De Churchill Factor. Ze woont in Groningen, waar ze rechten studeerde en in 2010 haar politieke start in de gemeenteraad maakte. In 2017 werd ze met voorkeursstemmen in de Tweede Kamer gekozen. 

Ze was daar de afgelopen vier jaar woordvoerder over het Middelbaar Beroepsonderwijs, preventiebeleid van de volksgezondheid, ontwikkelingssamenwerking en bestrijding van mensenhandel en gedwongen prostitutie.