Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 politica's en de power van een goed pak

We kijken even wat de nieuwe lichting te bieden heeft. Natuurlijk, het gaat om hun intelligentie, hun ervaring en hun vakkennis. Daar hebben ze hun nieuwe baan als minister of staatssecretaris aan te danken. En daar gaan we de komende weken uitgebreid aandacht aan besteden om de powervrouwen die ...

5 politica's en de power van een goed pak

We kijken even wat de nieuwe lichting te bieden heeft.

Natuurlijk, het gaat om hun intelligentie, hun ervaring en hun vakkennis. Daar hebben ze hun nieuwe baan als minister of staatssecretaris aan te danken. En daar gaan we de komende weken uitgebreid aandacht aan besteden om de powervrouwen die gaan voor een hondenbaan beter te leren kennen.

Er wordt deze week vast nog even snel wat nieuwe kleding besteld 

Maar vandaag kijken we ook even naar het fashion potentieel van de nieuwe vrouwen van het Binnenhof, vóór ze deze week door de Haagse Wasstraat gaan om volgende week sterk en stralend op het bordes te kunnen staan. Want we weten allemaal hoe een goed pak of een krachtige look je net even wat meer power kan geven op een dag vol met uitdagingen.

Kajsa Ollongren

Kajsa Ollongren (D66, 54) is de beoogde minister van Defensie en kent de kracht van effen. Geen motiefjes of frutsels, maar sterke kleuren en simpele lijnen (maar wel met een leuke bell sleeve)  

En dit was misschien een onhandig momentje (#FunctieElders), maar we keken wél hebzuchtig naar die mooie laarzen.

Dilan Yeşilgöz-Zegerius

Dilan Yeşilgöz-Zegerius (VVD) wordt in het nieuwe kabinet minister van Justitie en Veiligheid. In Nouveau vertelde ze over haar favoriete outfit: "Een rood pak van Zara. Ik kocht het ooit voor 60 euro en het heeft zijn geld al 800 keer opgebracht. Daarnaast draag ik graag hakken. Zonder hakken kan ik niet. Ze geven me zelfvertrouwen. En toen ik net in de Tweede Kamer zat en alles nog heel spannend vond, droeg ik bij elk belangrijk debat de ring van mijn oma."

Christianne van der Wal

VVD-partijvoorzitter Christianne van der Wal (48) wordt een van de twee ministers op het Landbouwdepartement, en speciaal belast met de oplossing van de stikstofcrisis. Veelbelovende powerdresser die duidelijk de kracht van kleur kent én de magie van een crisp wit kraagje.

Carola Schouten

Carola Schouten (ChristenUnie, 44) verlaat het ministerie van Landbouw en wordt minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen. In moeilijke tijden gaan haar kledingkeuzes iets te snel naar kleuren die haar wat flets maken – we zouden wegblijven bij bordeaux – maar edelsteenkleuren en Schouten?

Wauw - instant energie en power!

Sigrid Kaag 

Sneakers, puffers, bikerjasjes, bodywarmers – Sigrid Kaag beschikt over een aangename collectie casual wear.

Maar haar go-to look is toch een goed colbert. Met schoudervullingen die lekker afkleden.

Haar andere powerlook is een effen basis met daarover heen een jasje of colbert met een print, kraagloos en met kraag, maar altijd opvallend - of je nu in de politiek zit of in het bedrijfsleven, het is altijd goed geen muurbloempje te zijn. 

Foto's (c) Getty Images, Brunopress, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in