Het belooft vanavond een historische avond te worden: Liesbeth List heeft laten weten tóch aanwezig te zijn bij de première van de musical over haar leven in Koninklijk Theater Carré.

Liesbeths dochter Elisah zal alles op alles zetten om deze grote wens van haar moeder - en haar laatste openbare optreden - om acht uur door te laten gaan.

Lees ook: Liesbeth List trekt zich terug uit het openbare leven

De mooiste chansons
Eerder had de artistieke alleskunner laten weten om niet bij de première aanwezig te zijn en ook geen interviews meer te geven. Alles was al gezegd, vond List, en bovendien werd ze steeds vergeetachtiger. De zangeres lijdt aan een vorm van dementie, veroorzaakt door hersenletsel uit het verleden. Het zou een wat stil afscheid zijn geweest van een zangeres die al sinds de jaren 60 de mooiste chansons zingt.

Nog één keer in de schijnwerpers
Maar nu is Liesbeth vanavond dus toch, tegen de verwachtingen in, aanwezig in het hoofdstedelijke Carré. Nog één keer in de schijnwerpers. Ze zal ongetwijfeld, en zo terecht, een staande ovatie krijgen die zijn weerga niet kent.

Bron: de Telegraaf

De presentatrice plaatste een bericht op Instagram waarin ze aankondigt al een tijdje aan duo-presentatie te doen...

Eva (39) is sinds september 2016 samen met haar vriend Dexter van der Voorn, die televisieproducent is. Hij werkte onder meer bij haar programma De Verenigde Staten van Eva.

Het is het eerste kindje van het stel.

Van harte gefeliciteerd!

 

Stiekem al die tijd aan duopresentatie gedaan... #zwanger #jinekbaby

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinekofficial) op

Beeld: Hollandse Hoogte

Sommige vrouwen hebben er meer last van dan andere: de overgang. Yasmin Le Bon, model en de vrouw van Duran Duran leadzanger Simon Le Bon sprak met het Britse Magazine Red over de ongemakken van deze levensfase. Ze zegt dat het effect heeft op alles in haar leven. Van haar geheugen tot haar taille.

In het interview met de Engelse glossy doet ze een boekje open over haar menopauze. Ze spreekt openhartig over haar gewichtstoename en warrige geheugen. Ze had een hele reeks aan symptomen.

Yasmin: “Je hebt overal pijn, je bent moe en je krijgt een nieuw laagje vet op plekken waar het vroeger nooit zat. Je vergeet afspraken en waar je je auto geparkeerd hebt…”

Le Bon, inmiddels 53 (maar wat ziet ze er nog geweldig uit!) is inmiddels 33 jaar getrouwd met Duran Duran’s  (je weet wel, van The Reflex) voorman Simon le Bon en moeder van drie dochters. Ze onthult dat ze niet goed was voorbereid op de effecten van de menopauze.

“Het is belangrijk dit te delen met mensen, ik praat erover met mijn dochters, want ik wil dat zij er beter op bedacht zijn dan dat ik was.

Yasmin vertelt verder ook over haar dieet en geeft tips om fit te blijven als je ouder wordt.

Goede vetten! Adviseert ze. Olijfolie, kokosolie, boter, avocado’s en notenolie; je lichaam heeft het nodig volgens haar. En eet minder gluten en pas ook op met quinoa. 

Bron: The Good Housekeeping Web team