Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zó viel Debra Messing van Will & Grace 17 kilo af

'Ik wilde vooral meer energie hebben, ik was altijd uitgeteld.' Debra Messing (51), Grace in de comedy Will & Grace en daarnaast bekend van The Mysteries of Laura, is dol op eten. "Slecht eten, goed eten, veel eten," zegt ze. "Ik groeide op met elke dag snoep en fast food. Pizza, frietjes en hamb...

Zó viel Debra Messing van Will & Grace 17 kilo af

'Ik wilde vooral meer energie hebben, ik was altijd uitgeteld.'

Debra Messing (51), Grace in de comedy Will & Grace en daarnaast bekend van The Mysteries of Laura, is dol op eten. "Slecht eten, goed eten, veel eten," zegt ze.

"Ik groeide op met elke dag snoep en fast food. Pizza, frietjes en hamburgers, toen lekker, nog steeds verrukkelijk. Groenten maakten geen deel uit van mijn leven."

Ze kwam er als veertiger niet meer mee weg: "Ik was moeder geworden, ik werkte, ik was altijd moe. En ik dacht dat dat kwam door de combinatie van werk en alleenstaand moeder zijn. Je moet elke dag alle ballen hoog houden." Haar zoon Roman is zestien.

Na voor de zoveelste keer 'zuchtend bij de dokter' te hebben gezeten, werd ze doorgestuurd naar een voedingskundige. "Ik had nog nooit van clean eating gehoord, maar het maakte een wereld van verschil," zegt ze. "Het drong tot me door dat ik mijn zoon aanmoedigde om gezonde keuzes te maken, maar zelf nou niet echt een lichtend voorbeeld was."

Ze schrapte (tijdelijk) zuivel en gluten, minderde haar suikerinname en schakelde over naar een voornamelijk plantaardig menu. "Het gaat om verantwoordelijkheid nemen voor wat je in je mond stopt," zegt ze. "En bereidwillig zijn om jezelf opnieuw uit te vinden: dat je bent zoals je bent wil niet zeggen dat je zo moet blijven."