'Ik wilde vooral meer energie hebben, ik was altijd uitgeteld.'

Debra Messing (51), Grace in de comedy Will & Grace en daarnaast bekend van The Mysteries of Laura, is dol op eten. "Slecht eten, goed eten, veel eten," zegt ze.

"Ik groeide op met elke dag snoep en fast food. Pizza, frietjes en hamburgers, toen lekker, nog steeds verrukkelijk. Groenten maakten geen deel uit van mijn leven."

Article continues after the ad

Ze kwam er als veertiger niet meer mee weg: "Ik was moeder geworden, ik werkte, ik was altijd moe. En ik dacht dat dat kwam door de combinatie van werk en alleenstaand moeder zijn. Je moet elke dag alle ballen hoog houden." Haar zoon Roman is zestien.

Na voor de zoveelste keer 'zuchtend bij de dokter' te hebben gezeten, werd ze doorgestuurd naar een voedingskundige. "Ik had nog nooit van clean eating gehoord, maar het maakte een wereld van verschil," zegt ze. "Het drong tot me door dat ik mijn zoon aanmoedigde om gezonde keuzes te maken, maar zelf nou niet echt een lichtend voorbeeld was."

Ze schrapte (tijdelijk) zuivel en gluten, minderde haar suikerinname en schakelde over naar een voornamelijk plantaardig menu. "Het gaat om verantwoordelijkheid nemen voor wat je in je mond stopt," zegt ze. "En bereidwillig zijn om jezelf opnieuw uit te vinden: dat je bent zoals je bent wil niet zeggen dat je zo moet blijven."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Debra Messing (@therealdebramessing) op

Debra kiest nu voor magere proteïnen, gezonde vetten en veel groenten. "Ik ontbijt tegenwoordig met een verse groente-smoothie van boerenkool, spinazie, selderij, gember, citroen en komkommer," zegt ze. "En verder ben ik een fan van portiecontrole. Zo kun je alles blijven eten wat je lekker vindt, anders wordt het alleen maar een obsessie voor je."

De kilo's vlogen eraf. "Dat ik ervan afviel komt natuurlijk omdat ik veel minder calorieën binnenkrijg, maar het verbaast me hoe ook mijn haar, mijn huid en zelfs mijn blik ervan is opgefrist," zegt Debra. "Ik slaap beter en ik heb veel meer energie, ik ben nu fitter dan twintig jaar geleden, puur door anders te gaan eten, want aan fitness heb ik nog altijd een hekel."

Ze geeft dan ook eerlijk toe wel eens terug te vallen op cosmetische behandelingen om strakker in haar vel te zitten. "De mythe dat er in Hollywood mensen rondlopen die volmaakt zijn geboren en volmaakt ouder worden is gevaarlijk, vooral voor jonge mensen. Ik geneer me totaal niet voor de hulp die ik heb ingeroepen. Ik ben een fan van CoolSculpting. Daarmee wordt het vet bevroren dat je er niet afgelijnd en afgesport krijgt."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Debra Messing (@therealdebramessing) op

"Ik heb een kind gekregen," zegt Debra (rechts zoon Roman). "Ik had een buikje, we hebben hormonen, dingen gebeuren, dingen verplaatsen zich. En ik ben lui! Ik wil niet vier uur per dag sit-ups doen, ik ben alleenstaand moeder met een fulltime baan. Dus hoera voor iets dat zo'n hardnekkig rolletje aanpakt. Het is een fijne aanvulling op al die groene smoothies."

Foto's (c) Brunopress

Geen nieuwe NOUVEAU meer te koop in de winkel? Geen nood, je kunt het nieuwste nummer ook los bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten!