Marieke en Miljuschka als baanbrekers in body positivity.

Niks geen praatjes over killerbody's of koolhydraten, maar twee prachtige vrouwen die trots en eerlijk zijn over hun lijf ongeacht wat de weegschaal aangeeft.  

Presentatrice, tv-chef en foodwriter Miljuschka Witzenhausen zegt in Veronica Magazine: “Ik weeg bijvoorbeeld 75 kilo en voel me daar senang bij, maar voor sommige mensen is dat uit den boze.”

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het is mooi weer. Meivakantie breekt aan. Quarantaine kilos zijn er bij iedereen. Mijn inbox ontploft over welke bikinis goed werken voor mijn lichaam. Onzekerheid is weer voelbaar in de lucht omdat velen weer vrezen om straks in een bikini rond te lopen. Dus het leek me wel weer een goed moment voor een #eerlijkefoto Het overgrote beeld wat we voorgeschoteld krijgen op insta is namelijk niet haalbaar voor velen ook niet voor mij. Omdat je genetisch een ander lijf hebt. Omdat je ervoor kiest om te genieten ipv constant op te letten en te lijnen. Omdat je geen 16 meer bent. Omdat je het leven leeft naar jouw inzicht en maatstaaf. Maar samen kunnen we deze balans veranderen. Wees trots op jezelf. Maak foto’s op het strand dit jaar. Verschuil je niet achter een tas, doek of maak alleen een foto van de kinderen. Herinneringen leven langer als je het vast legt. Als je dus niet op de foto staat was je er op de lange termijn gevoelsmatig niet bij. Ik zou het echt te gek vinden als we weer samen een stroom van #eerlijkefoto kunnen creëeren. Dus post jouw #eerlijkefoto Zodat die foto’s het normale beeld word voor jou, mij, onze kids, partners etc. Geniet van je lijf, elkaar en het leven. Zeker in deze tijd realiseren we des te meer hoe belangrijk de normale kleine dingen in het leven zijn. Hoe zonde het is om je tijd te verdoen aan zelfhaat, jezelf af te zonderen vanwege onzekerheid en crash-diëten. Ik weet dat mijn foto’s op insta ook vaak verre van reëel zijn. Niet vanwege photoshop want daar ben ik op tegen. Filter nog tot daaraantoe. Maar vanwege het feit dat ik met een team werk. Maar wees bewust. Er is een heel leger voor nodig om me zo op de foto te krijgen. Make-up, styling en fotograaf. Dit is mijn duit in het zakje van de #eerlijkefoto LOVE YOURSELF😘

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

Miljuschka merkt dat steeds meer mensen positief naar hun lichaam gaan kijken. “Maar de vraag blijft natuurlijk: waarom is het zo’n groot ding bij vrouwen? De gesprekken van vrouwen gaan toch heel vaak over dat ze moeten afvallen.”

Article continues after the ad

Meer body positivity: Ook Shirma Rouse zit prima in haar vel 

Boulevard-collega Marieke Elsinga wil haar een pluim geven hiervoor. "Heel goed dat zij dat doet. Zij deelt dan ook haar gewicht en ik snap niet zo goed waarom je gewicht delen en daar eerlijk over zijn…”, aldus Marieke die niet begrijpt waarom het zo baanbrekend zou zijn om je kilogewicht te delen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marieke Elsinga (@mariekeelsinga) op

Marieke (hier aan het paasontbijt) kaatste de bal naar Luuk Ikink tijdens de uitzending. "Hoeveel weeg jij?" Maar de social corner-koning heeft 'geen idee.' "Ik weeg 76 kilo", zei Marieke. "Dat vind ik dan ook prima. Er wordt altijd zo moeilijk over gedaan. Misschien is dat wel onder vrouwen een ding (…) Ik vind dat een hulde aan Miljuschka, want die gaat echt door die barrière."

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in