Geen coronakilo's, maar het Keto Dieet.

Zangeres Berget Lewis heeft van de afgelopen maanden gebruik gemaakt om haar manier van leven om te gooien en is inmiddels zo'n 27 kilo kwijt.

"Ik maakte mezelf wijs dat een vol lichaam hoorde bij het genre muziek dat ik vertolk", zei Berget (hier in 2017) daarover. "Onzin. Gospel en soul zingen kan ook prima met een maatje minder."

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hard work pays off.. Sinds ik het keto dieet volg gaat het zo hard. Heerlijke gezonde gerechten die iedereen kan maken en geen honger meer. Ik krijg dagelijks de vraag wat mijn "geheim" is. Ik wil gewoon gezond zijn... Nou heb je even?😆 Het is namelijk meer dan dat. De lijst is lang maar hier Zijn er een paar... 1. Lief zijn voor jezelf 2. Een gezond zelfbeeld 3. Bewust worden. 4. Weet wie je bent. 5. Weet wat je wel wil en absoluut niet wil! 6. Je niet bezig houden met negativiteit. 7. Alles wat jou tegen houdt In het leven..ERUIT! 8. Omring je met mensen die het echt goed met jou voor hebben. 9. Het leven zit helaas vol met ups and downs.. 10. Niet opgeven! 11. You are loved ❤️ . . #zelfliefde #bodypositivity #keto #ervaringdeskundige #women #rebirth #shine #bewust #healtydivas #dressingroom #empower #womanpower #inspiratie #inspireren

Een bericht gedeeld door BERGET LEWIS (@bergetlewis) op

Haar geheim? 'Sinds ik het keto dieet volg gaat het zo hard', meldt Berget op Instagram

Een keto dieet is een koolhydraatarm dieet (maximaal 50 g koolhydraten per dag) waarbij 60 tot 80 procent van de totale calorie inname uit vetten bestaat.  Als het lichaam weinig koolhydraten binnenkrijgt schakelt het over op de vetverbranding. Je lichaam breekt de vetten af tot zogenaamde ketonen dit proces wordt ketose genoemd. Bij het keto dieet zijn dus niet de koolhydraten maar de ketonen de belangrijkste energiebron voor je lichaam.

Op een ketomenu staan onder andere:

  • Veel dierlijke vetten zoals biefstuk, worstjes, salami, karbonade, rookworst, hamburgers en ja zelfs frikadellen mogen bij dit dieet
  • Volle kwark of yoghurt (vaak weer verrijkt met extra vet in de vorm van mascarpone)
  • Voeding op basis van mayonaise zoals eiersalade
  • Olijfolie en roomboter
  • Recepten met veel slagroom, mascarpone of crème fraîche.
  • Recepten met veel kaas, brie en spekblokjes

Is het ketogeen dieet gezond?

Net als andere diëten om af te vallen, kan het ketogeen dieet helpen gewicht te verliezen, aldus het Voedingscentrum. Bij gezonde volwassenen lijkt ketose op de korte termijn geen grote gezondheidsrisico’s met zich mee te brengen. Maar de effecten van het ketogeen dieet op gewicht en gezondheid op de lange termijn zijn onbekend.

Het ketogeen dieet is lastig vol te houden doordat je zo weinig koolhydraten mag eten. Koolhydraten zitten in veel gezonde producten. Denk aan fruit en volkorenproducten zoals volkorenbrood, volkorenpasta, zilvervliesrijst en volkoren couscous.

Omdat je koolhydraatrijke producten laat staan heb je een grotere kans op tekorten van bepaalde B-vitamines, vezels en jodium. En je mist de positieve effecten op je gezondheid van sommige koolhydraatrijke producten. Zo verlagen volkorenproducten bijvoorbeeld de kans op hartziekten en beroerte.

Ook zijn diëten met weinig koolhydraten vaak rijk aan vetten en daarmee vaak ook te hoog in verzadigd vet. Om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen, geldt het advies om producten met verzadigd vet te vervangen door producten met onverzadigd vet. Ook adviseert het Voedingscentrum het ketodieet alleen te volgen onder begeleiding van een arts of diëtist.

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in