Leuke 'vakantiekracht' voor talkshow!

Samen met Kefah Allush vormt Margje Fikse (45) een van de vakantie-presentatie-duo's van Op1. Je kent haar wellicht als verslaggever van TweeVandaag en Netwerk of presentator van het radioprogramma Dit is de dag; daarnaast presenteerde ze een seizoen Het Familiediner. Met Op1 staat de Hattemse opeens volop in de spotlights, hoe bevalt dat?

"De eerste keer wilde ik gewoon de overkant halen," zegt ze in het Algemeen Dagblad. "De derde keer kabbelde het gesprek, het was niet los genoeg. De tweede keer was juist wel geslaagd. Toen was ik heel ontspannen, maakte zelfs grapjes. Jammer alleen dat bij een ervan niemand aan tafel een krimp gaf. Van schrik begon ik zelf maar te lachen. Toen dacht ik: Help, waar is hier het luik? Ik wil hier weg! Maar na afloop besefte ik: Er gebeurde tenminste wat. Het was wél een leuke uitzending. Er schijnt nu zelfs een YouTube-clipje te zijn met als titel 'Awkward: Margje Fikse lacht om eigen coronagrap. 'Hilarisch, toch?"

Article continues after the ad

Wat is de stijl die ze wilt laten zien? "Ik houd niet van kritisch doen omdat dat nu eenmaal wordt verwacht. Juist in deze tijd van snelle reacties en het eigen gelijk wil ik weten hoe iemand nou precies denkt. Luister daar eerst eens naar, denk ik vaak als een discussie dreigt te ontsporen. Dan kun je het er daarna toch alsnog mee oneens zijn? Ik heb dat van huis uit meegekregen. Klanten van de paardenfokkerij, van Jan des Bouvrie tot de boer van hier verderop, zaten bij ons aan tafel. Ze kregen allemaal een stuk ontbijtkoek met een lik boter. En mijn vader stelde altijd vragen: 'Waar kom je vandaan?' 'Wat vind je daar en daar van?' Echte interesse is niet aan tijd of vorm gebonden. Ik geloof dat mensen in een oogopslag zien of je interesse oprecht is of niet."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in