Willem-Alexander en Máxima gaan op 6 april alvast naar Maastricht voor het jaarlijkse Koningsdagconcert, zo kondigde de RVD vandaag (dinsdag) aan. Gepresenteerd door niemand minder dan Floris Kortie, die nú te vinden is in de nieuwe NOUVEAU.

De Koningsdagmaand begint vroeg voor de Oranjes met een avond in het teken van Ludwig van Beethoven, die dit jaar 250 jaar geleden werd geboren. En laten wij nou nét de leuke Beethoven-kenner kennen die de Oranjes daar in bij gaat staan.

Article continues after the ad

Het Koningsdagconcert, altijd een fijne date voor de Oranjes

Floris is presentator en programmeur van klassieke muziek. Hij studeerde kunstgeschiedenis in Amsterdam en rolde de wereld van de klassieke muziek in door zijn voorzitterschap van Entrée, de jongerenvereniging van Vrienden van het Concertgebouw.

Sinds 2015 is hij wekelijks te zien in het tv-programma Podium Witteman. Daarnaast presenteerde hij Klassiek viert de Zomer, Nederland op de Sofa en Hart & Ziel. Tot en met mei toert hij met pianiste Vera Kooper door het land met de theaterspecial Het jaar 250 na Beethoven.

Nader kennismaken

Het maakt hem de aangewezen man om het concert dat wordt aangeboden door Máxima en Willem-Alexander aan elkaar te praten. Dat zij als een blok vielen voor de musicoloog vinden wij bij NOUVEAU niet zo gek: in ons nieuwe nummer maak je nader kennis met Joris in onze rubriek De vrouwen van..., waar hij vertelt over zijn liefde voor moeder Emilieke, pianiste Vera Kooper, zus Mariska en zijn verloofde Sara Verheijen.

Nieuwe NOUVEAU

Meer over Floris lees je in de nieuwe NOUVEAU, die nu in de winkels ligt. Het Koningsdagconcert wordt uitgezonden op 27 april om 20.30 op NPO2.

Beeld: Lilian van Rooij

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in