Twee familieleden vermist tijdens het kanovaren.

Denk je aan de Kennedy's, dan zie je toch een soort Amerikaanse royals voor je. Het is een fotogenieke familie met politiek en glamour in het DNA. Maar ook een familie die bovenmatig vaak wordt getroffen door rampspoed.

Ook nu weer: de kleindochter en achterkleinzoon van de vermoorde Democratische oud-presidentskandidaat Robert F. Kennedy worden vermist na te zijn gaan kanovaren.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bessette-Kennedy (@bessette_kennedy) op

Maeve Kennedy Townsend McKean (40) en haar 8-jarige zoontje Gideon verdwenen donderdagmiddag nadat ze met een kano in Chesapeake Bay het water op waren gegaan. Ze zouden achter een bal aan zijn gegaan die in het water was terechtgekomen.

Article continues after the ad

De hoop dat ze nog leven is inmiddels vervlogen."Met groot verdriet maak ik bekend dat de zoektocht naar mijn geliefde dochter Maeve en kleinzoon Gideon nu een bergingsoperatie is geworden", zei Kathleen Kennedy Townsend.

De Kennedy-dynastie is daarmee weer een drama rijker. Het begon in 1963 toen president John F. Kennedy (hier in datzelfde jaar met prinses Beatrix en mevrouw Lyndon, destijds de Second Lady) werd doodgeschoten in Dallas.

Vijf jaar later werd zijn broer Robert F. Kennedy, zoals gezegd de grootvader van McKean, in Los Angeles vermoord tijdens zijn presidentscampagne.

Ook de zoon van Robert F. Kennedy, David, stierf jong, nadat hij in 1984 een overdosis drugs had genomen. Dertien jaar later overleed zijn broer Michael onverwacht na een skiongeluk. Hun neef, John F. Kennedy jr. ↑ kwam in 1999 om het leven bij een crash met een privévliegtuig, samen met zijn vrouw Carolyn en haar zus.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door IrishCentral (@irishcentral) op

Vorig jaar overleed een kleindochter van Robert F. Kennedy, de 22-jarige Saoirse, aan een hartstilstand.

Net als een deel van haar familieleden is Maeve Kennedy Townsend McKean politiek actief geweest. In 2002 voerde ze campagne voor haar moeder, die gouverneur probeerde te worden van de staat Maryland.

Later werkte ze voor de Californische Democratische senator Dianne Feinstein en adviseerde ze de regering-Obama over de aanpak van aids en over mensenrechten. Haar huidige functie was directeur van een gezondheidsprogramma van de prestigieuze Georgetown University. Hier interviewde ze vorig jaar dr. Fauci, de Amerikaanse Jaap van Dissel. 

UPDATE: De stoffelijke overschotten van zowel Mary als Gideon zijn inmiddels geborgen. We wensen de familie veel sterkte met dit tragische verlies.

Foto's (c) Brunopress, Hollandse Hoogte 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in