Er gaan topstukken van grote namen onder de hamer!

Als Alexis Carrington in Dynasty verliet Dame Joan Collins het pand niet zonder zich te hebben behangen met een halve diamantmijn. Het was heerlijk over the top, met ringen als boksbeugels en diamanten colliers met bijhorende oorhangers, geheel in de stijl van de jaren tachtig.

Privé was haar smaak subtieler, maar kon haar collectie zich meten met die van haar goede vriendin en mede-juwelenverzamelaar Elizabeth Taylor. Uit haar privéverzameling laat Joan vijf stukken (waaronder het collier dat ze hier draagt, de man naast haar is Nicky Haslam) veilen voor The Shooting Star Children's Hospice, niet uit geldnood, maar voor een goed doel dat ze al jaren sponsort.

Article continues after the ad

"Wat fabulous is aan juwelen, is dat ze je een buitengewoon mens kunnen laten voelen," zegt Collins. "Deze stukken hebben me zoveel vreugde gegeven, ik had het gevoel dat het tijd was om anderen die vreugde te laten ervaren én het hospice te helpen."

Deze kurkentrekker-broche uit 1935 van Van Cleef & Arpels is een van Joans stukken die worden geveild op 12 november 2020 bij Bonhams.  

Foto's (c) Bonhams, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in