Afscheid van een alleskunner...

Rotterdamse danseres, zangeres, actrice en comédienne Corrie van Gorp is op zondag 22 november op 78-jarige leeftijd in haar slaap overleden, zo meldt haar familie.

Article continues after the ad

Corrie was jarenlang een van de bekendste gezichten in de theaterwereld, dankzij haar samenwerking met André van Duin, met wie ze veel te zien was in het theater en op televisie. Uit de showbizzwereld stromen dan ook de reacties binnen...

 

 

 

Met dierbare herinneringen aan Corrie.

Ook Nouveau's hoofdredacteur Claudia koestert die. In ‘99 interviewde ze Van Gorp voor Beau Monde, ze aten mosselen in Corrie’s lievelingsrestaurant Kaat Mossel in Rotterdam. Op Claudia’s vraag of Corrie niet verlangde naar een comeback zei ze beslist en met veel liefde in haar stem: “Ik ben nu mantelzorger voor mijn oude vader, dat is een rol die me nu veel meer past, weer het podium op geeft me te veel stress.” Ooit kampte ze zelfs met een burn-out.

Van Gorp, geboren in Rotterdam op 30 juni 1942, werd begin jaren zeventig landelijk bekend toen ze samen met Willem Nijholt optrad in theatershows van Wim Sonneveld. Na een hoofdrol in de musical Een kannibaal als jij van Freek de Jonge en Bram Vermeulen was zij in 1974 voor het eerst te zien in de revue van André van Duin. Naast Frans van Dusschoten was zij jarenlang een bekend gezicht in het populaire revuegezelschap.

Later speelde ze in de televisie- en theatershows van André van Duin en had ze een aantal grote solohits, waaronder Me Soesafoon, Zo slank zijn als je dochter, Alie van de wegenwacht en Ik ben tamboer.

Met Van Duin vertolkte zij de bekende typetjes meneer en mevrouw De Bok, waarmee ze samen in 2009 een televisiecomeback maakten in de wekelijkse Dik Voormekaar Show. Haar laatste publieke optredens dateren uit 2009. Daarna trok zij zich terug uit het openbare leven.

In 2018 werd in het Oude Luxor Theater in Rotterdam, in de foyer op de eerste etage, een vitrine ingericht met de originele kleding van typetje mevrouw De Bok, als permanent eerbetoon aan Van Gorp.

Bedankt voor alle schaterlachen, lieve Corrie. 

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in