Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

The Supermodels klappen uit de school!

'We zijn opgetogen om ons verhaal te vertellen,' aldus Naomi Campbell. The Supermodels gaat ie heten: een vierdelige documentaire over de Magnificent Seven, de supermodellen die in de jaren negentig de modewereld veranderden. De reeks laat ook zien hoe het nu met hen gaat.   Van links naar rechts...

The Supermodels klappen uit de school!

'We zijn opgetogen om ons verhaal te vertellen,' aldus Naomi Campbell.

The Supermodels gaat ie heten: een vierdelige documentaire over de Magnificent Seven, de supermodellen die in de jaren negentig de modewereld veranderden. De reeks laat ook zien hoe het nu met hen gaat.  

Van links naar rechts Naomi, Linda, Christy en Cindy toen ze nog héél jong waren.

Ze zagen er net iets gezonder uit dan eerdere gratenpakhuisjes, ze lachten op de catwalk én ze gaven interviews. Hierdoor werden ze meer als persoonlijkheden gezien, een ontwikkeling waar ze ook zelf geld uit konden slaan door middel van fitnessvideo's en andere merchandise. Hiermee hebben ze een weg gebaand voor succesvolle modellen die na hen kwamen, zoals Kate Moss, Giselle Bündchen en de zussen Hadid.

Hoewel het gezelschap van deze geluksvogels qua DNA een wisselende samenstelling had, werd de harde kern gevormd door zeven vrouwen: Naomi Campbell, Linda Evangelista, Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Christy Turlington, Tatjana Patitz en Stephanie Seymour (Claudia en Stephanie ontbreken op deze foto).