'We zijn opgetogen om ons verhaal te vertellen,' aldus Naomi Campbell.

The Supermodels gaat ie heten: een vierdelige documentaire over de Magnificent Seven, de supermodellen die in de jaren negentig de modewereld veranderden. De reeks laat ook zien hoe het nu met hen gaat.  

Article continues after the ad

Van links naar rechts Naomi, Linda, Christy en Cindy toen ze nog héél jong waren.

Ze zagen er net iets gezonder uit dan eerdere gratenpakhuisjes, ze lachten op de catwalk én ze gaven interviews. Hierdoor werden ze meer als persoonlijkheden gezien, een ontwikkeling waar ze ook zelf geld uit konden slaan door middel van fitnessvideo's en andere merchandise. Hiermee hebben ze een weg gebaand voor succesvolle modellen die na hen kwamen, zoals Kate Moss, Giselle Bündchen en de zussen Hadid.

Hoewel het gezelschap van deze geluksvogels qua DNA een wisselende samenstelling had, werd de harde kern gevormd door zeven vrouwen: Naomi Campbell, Linda Evangelista, Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Christy Turlington, Tatjana Patitz en Stephanie Seymour (Claudia en Stephanie ontbreken op deze foto).

Inmiddels zijn de supers allemaal inde vijftig en hebben vier van hen – Cindy, Naomi, Linda en Christy – hun medewerking toegezegd aan een documentaire over hun impact in de jaren negentig. De productie wordt geregisseerd door Barbara Kopple (twee Academy Awards) en geproduceerd door Brian Glazer en Ron Howard (samen drie Oscars).

"Mijn sisters Christy, Linda, Cindy en ik zijn opgetogen om onze verhalen te vertellen," zegt Naomi. "Zeker aan dit team, waarvan we weten dat ze onze levens eer zullen aandoen."

De documentaire zal worden uitgezonden op Apple TV.

Foto's (c) Brunopress. Apple TV

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in