Alle stijltips en trucs van de Franse First Lady.

Ze kwam, ze zag en ze maakte in het Palais Elysée meteen duidelijk dat ze vervelende opmerkingen over haar leeftijd en haar liefde voor haar man niet zou pikken. Brigitte Macron is het schoolvoorbeeld van een sterke, onafhankelijke Française die weet wat effortless chic is.

Article continues after the ad

Brigitte gaf Frans en Latijn op lyceum La Providence toe ze Emmanuel ontmoette. Hij volgde literatuurlessen en nam deel aan de theaterklas waaraan zij lesgaf. Hier ontstond hun relatie. Op zijn zeventiende vertrok Macron naar Parijs en na enkele jaren volgde ze hem.

Ze werd lerares aan de jezuïetenschool Louis de Gonzague, scheidde in 2006 en hertrouwde in 2007 met Macron. Het grote leeftijdsverschil tussen hen was in de aanloop naar de verkiezingen en kort hierna regelmatig voer voor discussie, maar het stel heeft daar altijd boven gestaan. 'Haar aanwezigheid is essentieel voor hem,' zegt Marc Ferracci, campagne-adviseur en getuige bij hun huwelijk.

Sinds Macron op 14 mei 2017 als president werd gekozen is Brigitte de Première Dame van het land, een onbetaalde rol die ze met verve op zich heeft genomen tijdens werkbezoeken en staatsbezoeken. En ook zonder toelage ziet ze er altijd uit om door een ringetje te halen, op een vrij minimalistische manier, in onder andere Louis Vuitton, Balmain, Alaïa, Dior en  Alexandre Vauthier. Hoe doet ze dat toch? Gezien het feit dat de president 'slechts' 163.230 euro per jaar verdient, zal er wel eens een rekje van een Frans modehuis richting het presidentieel paleis gaan. Waar ze vervolgens met smaak uit kiest, kijk maar. 

Effen = chic

Brigitte wordt niet vaak met een patroontje gespot, ze draagt voornamelijk effen kleren. Deze vervelen minder snel, zijn tijdlozer en makkelijker onderling te combineren. Eronder vaak een witte top: het laat haar iets gebruinde huid en blonde haar wat frisser en levendiger lijken.

Ook hier weer klassiek effen donkerblauw met wit eronder om de look te breken.

Serieus, onderschat nooit het effect van een witte blouse, zeker niet als de buurvrouw van Monaco verdrinkt in een zwarte strik.

Ken je klassiekers

Macron is nog nooit een pakje tegengekomen dat haar niet beviel en draagt bij voorkeur een jurk met een mantel erover. Effen uiteraard! En zie je wat het crème met haar teint doet? Prachtig!

Kort jasje op een rok kan ook, maar dan wél met een hippe rits in beide, in plaats van knopen.

Mode M/V

Lang colbert, lange broek, gilet, maar wel met een hak eronder: Brigitte doet uniseks héél goed.  

Het ene blauw is het andere niet

What to wear voor een Fashion Battle met de altijd zeer goed geklede Amerikaanse First Lady Melania Trump? Brigitte koos voor kobaltblauw, net wat blijer en jeugdiger dan donkerblauw.

Chic gaat samen met stoer

Macrons garderobe palet mag dan vooral in de hoek klassieke hoek zitten, ze weet hier (met hond Nemo) toch te verrassen, met bijvoorbeeld een sassy leren broek…

…of een paar stoere laarzen. Chic & sassy, à la Francaise! 

Foto's (c) Brunopress. De meeste beelden zijn gemaakt voor de pandemie uitbrak, Brigitte draagt tegenwoordig altijd een mondkapje

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in