Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Tyra Banks over grijze haren, botox én kreukels

"Me kleden naar mijn leeftijd? Ik weet niet wat dat is." Tyra Banks (46) is het soort celeb dat zich niet in een hokje laat stoppen. Ze begon als model, acteerde ernaast en werd wereldberoemd als de enige echte akela / goeroe / starmaker van America's Next Top Model, dat ze ook zelf produceerde. ...

Tyra Banks over grijze haren, botox én kreukels

"Me kleden naar mijn leeftijd? Ik weet niet wat dat is."

Tyra Banks (46) is het soort celeb dat zich niet in een hokje laat stoppen. Ze begon als model, acteerde ernaast en werd wereldberoemd als de enige echte akela / goeroe / starmaker van America's Next Top Model, dat ze ook zelf produceerde.

"De hemel zij dank dat mensen me van meer dingen kennen dan van model zijn," zegt Banks. "Mijn motto is altijd geweest: plan het einde aan het begin. Je moet nooit denken dat iets voor de eeuwigheid is, je moet altijd een back-up plan hebben voor je volgende stap."

In haar geval was dat ondernemen. "Er kwam een cosmeticalijn bij en ik dacht: ik wil dit in de hand houden," zegt Tyra. "Dit is mijn bedrijf, ik wil niet afhankelijk zijn van adviseurs. Daarom ben ik gaan studeren." Ze volgde het Owner/President Management Program (OPM) aan Harvard, geeft les in Personal Branding aan Stanford en is al jaren Boss Lady in alles wat ze doet, met ModelLand (een platform voor diversiteit in schoonheid) als Tyra's core business.

Ze werkt ook weer als model. "Ik voelde me een schijnheilige omdat ik in 2005 was gestopt met Victoria's Secret," zegt ze. "Ik wilde ermee ophouden voor ze me eruit zouden gooien omdat ik te oud was (ze was toen 32). Nu ik ouder en dikker dan ooit ben, en de hele tijd roep dat schoonheid niets met leeftijd of maten te maken heeft, vind ik dat ik daar ook zelf naar moet leven."

Hoe staat ze tegenover ouder worden? "Ik heb grijze haren, maar als model ben ik zo gewend aan verven, pruiken en haarstukjes dat ik daar niet ongelukkig van word.