Style Has No Age, aldus de fitnessgoeroe.  

Actrice Suzanne Somers (1946) ken je waarschijnlijk nog wel van de Thighmaster reclames op Telsell. Veel mensen handen thuis zo'n martelwerktuig...

...dat na een paar keer zwoegen (op tv zag het er altijd makkelijker uit…) in een kast belandde, maar Somers zelf gebruikt 'm nog altijd.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Suzanne Somers (@suzannesomers) op

"Het is nergens voor nodig om in te storten als je ouder wordt," zegt ze. "Een beetje cardio, een beetje yoga hoort erbij. Maar vooral: spiermassa behouden. If you don't use it, you'll lose it."

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Suzanne Somers (@suzannesomers) op

Alan en zij hebben nog altijd een leuk huwelijk - kijk 'm strippen!

Somers kwam tot 2013 nogal eens in het nieuws met omstreden kwakzalver-denkbeelden over medische kwesties. Ze onderging na borstkanker wel een operatie en bestraling, maar zag af van chemo en koos voor een alternatieve behandeling. En de overgang ging ze te lijf met zelfgebreide hormoontherapie die bestond uit crèmes, injecties en zestig supplementen per dag, wat haar op felle kritiek van artsen kwam te staan.

Haar liefde voor de alternatieve aanpak is nog springlevend, maar tegenwoordig lijkt ze er toch iets nuchterder over te denken. "Je lijf is een volmaakte machine," zegt ze. "En leuk ouder worden is vooral een kwestie van onderhoud. Je zou nooit inferieure olie in een Maserati gooien, eet wat goed voor je is. Goede vetten, veel groenten en fruit, liefst biologisch. En blijf bewegen. Vind iets wat je leuk vindt, hou het haalbaar. Persoonlijk moet ik niet denken aan een sportschool, maar je kunt ook thuis en buiten van alles doen om in conditie te blijven. De grootste mythe over ouder worden is dat je eraan overgeleverd bent. Het gebeurt en dat is prima. Maar hoe je ouder wordt, dat kun je sturen."

Zo vierde Suzanne haar 73ste verjaardag

Somers is niet voor diëten. "Het is de ultieme lege belofte die je niets oplevert en zo ontzettend saai. Hoeveel koolsoep kan een mens eten?" zegt ze.

"Eet goed, eet puur, eet lekker. Goed eten komt niet uit pakjes en zakjes. Veel mensen zijn veel te zuinig met goede vetten en proteïnen. Ja, er zitten calorieën in, maar je hebt die gewoon nodig. Liever gezond dankzij goed eten dan superskinny op troep. Eet geen kaas, eet een visje. Eet tot je echt genoeg hebt gehad. En ga op tijd naar bed. Netflix is er morgen ook nog."  

Verder nog iets? "Draag wat je wilt, wees niet bang voor blote schouders," zegt Suzanne. "Een blote schouder is het meest ondergewaardeerde onderdeel van menig vrouw. Wie me kent, weet dat ik van een dierenprintje en een korte rok hou. En van leer. Als het goed zit, kun je alles dragen. Laat je niet wijsmaken dat dat niet zo is."

Foto's (c) Suzanne Somers

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in