'Ik omarm álles wat met vijftigerplus te maken heeft.'

Deze week is ze 54 geworden, Salma Hayek, producer, schrijver, regisseur en activist. En hartstochtelijk liefhebber van het leven: "Het is een mooie fase, zoals elke levensfase. Zoals ik geen plankje zou willen zijn, zo zou ik ook geen twintig meer willen zijn. Ik ben precies waar ik moet zijn in mijn leven."

Hayek is sinds 2006 samen met François-Henri Pinault, CEO van luxeconglomeraat Kering, samen hebben ze een dochter: Valentina (13). Ze verdeelt haar tijd tussen Parijs en Californië en heeft het een en ander te zeggen, over hoe je leuk kunt leven, ook als je niet bent getrouwd met een miljardair.

Article continues after the ad

Over de liefde: "Al ben je 71, neem nooit voor lief dat hij van je houdt. Het is altijd goed te blijven flirten. Het is een geweldige sport." Deze foto is van afgelopen zomer, op vakantie in Griekenland. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Joyeux anniversaire mi Amor. #monamour ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Een bericht gedeeld door Salma Hayek Pinault (@salmahayek) op

En ze méént het, wat betreft haar lief waarderen.

Over ouder worden: "Dat mijn lijf verandert, vind ik niet zo erg, dat was al niet meer hetzelfde sinds ik zwanger was van Valentina. Dat heb ik geaccepteerd. Maar ik baal wel van mijn ogen. Niet van de rimpels, maar van mijn zicht. Ik ben zó visueel ingesteld en nu kan ik niet eens meer lezen zonder leesbril. Slechter gaan zien, dat vond ik verdrietiger dan die hele menopauze."

Over slechte dagen: "Als ik niet lekker in mijn vel zit, dan kan ik een b*itch worden. Soms drink ik een biertje. Dat werkt. Soms neem ik een bad. Muziek helpt ook, ik hou van veel verschillende genres. Ik mediteer, ik adem. Maar éérst word ik een b*itch. Je moet het toch even kwijt."

Over vijftiger zijn: "Ik hoef niet meer zoveel van mezelf. Het lijkt me niet verstandig om jezelf helemaal te laten gaan, maar gewoon in de vijftig zijn – dat omarm ik met beide armen, met alles wat daarbij hoort. Ik zie niet in waarom ik jonger zou moeten lijken. Dit is mijn leeftijd. Als ik naar leeftijdsgenoten kijk, denk ik: we mogen er zijn. Eeuwige  jeugd wordt enorm overschat." De man waarmee ze hier aan de (heel goede) wijn zit, is haar schoonvader. 

Over groeien als mens: "Na je vijftigste mag je best een beetje ontspannen, vind ik. Ik heb er helemaal vrede mee dat ik niet de mooiste ben, als je begrijpt wat ik bedoel. Ik ben vijftig, ik heb zoveel geleerd, ik ben zoveel andere dingen dan mijn uiterlijk. En die dingen krijgen mensen nu te zien, nu ze niet meer worden afgeleid door dingen als jong zijn en mooi zijn. Ik sta er goed in, ik laat mijn grijze haar gewoon doorkomen."

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in