Topmodel vindt dat vrouwen vooral zichzelf moeten zijn.

Morticia wordt Erin O'Connor (42) wel eens genoemd, omdat ze zelfs voor een topmodel heel lang is en ravenzwart haar heeft...

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Erin O’Connor MBE (@erinoconnor) op

... in combinatie met een kenmerkende neus die ze koestert "want, waarom niet? Schoonheid draait om jezelf te accepteren en je nergens voor te verontschuldigen."

Waar haar carrière van getuigt: sinds haar zeventiende davert ze al over catwalks en schittert ze in ontwerpen aan de kunstzinnige kant van de mode, voor Alexander McQueen en vooral Dior waar ze 'parttime muze en lid van de familie' is.

"Van fashion moet je je sterker voelen," zegt ze. "Ik ken Diors creative director Maria Grazia Chiuri al jaren en ik hou ervan, hoe radicaal ze is. Ze gebruikt haar platdorm met zowel emotionele intelligentie als met vakwerk. Maria Grazia stelt vrouwen in staat om zich zowel nuttig als begeerlijk te voelen op een betekenisvolle manier. Ze heeft grandiositeit vervangen door kracht. In haar visie verlaat je het pand niet in vol ornaat, maar als jezelf. Daar kan ik me in vinden."

De  5 stijllessen van Erin

"In mijn werk word ik gezien als een misfit, een grandioze high fashion dame of een buitenaards wezen. Al ik er al zo uit zie, is dat teamwork.

Thuis telt dat ik voor de spiegel kan staan, ontdaan van alle vermommingen en camouflage en tevreden kan zijn als ik naar mezelf kijk. We zijn op deze leeftijd wijzer dan zuur doen over onszelf, hoop ik toch."

"Mijn werk bestaat uit kleren verkopen aan heel rijke vrouwen. Ik ben niet het knapste model ooit, dus ik moet het hebben van overtuiging en persoonlijkheid. Door de jaren heen ben ik erachter gekomen dat zelfvertrouwen in grote mate je aantrekkingskracht bepaalt. Hoofd omhoog, er tegenaan. Met zo'n houding ben je onverslaanbaar."

"Ik ben 's werelds meest luie shopper, maar ik hoef zelden iets terug te sturen. Ik ben selectief en investeer alleen in kleding die ik jaren kan dragen. Het hoeft geen klassiek stuk te zijn, als je er maar echt verliefd op bent en er gelukkig van wordt. Dát zijn de kledingstukken die je keer op keer draagt" Een van haar lievelingslooks is dit roze pak. 

"Stijl draait meer om weten wat je niet staat, dan om wat je wel staat. Ik hou van pakken en ik weet welke snit me staat. Ik voel me niet vrouwelijk in flodderige jurkjes met spaghettibandjes, dan voel ik me meer als Freddie Mercury verkleedt als vrouw."

"Dat is zó laatste seizoen is een uitdrukking die me woedend maakt. De verspilling die het suggereert, Noem het gewoon vintage en blijf het dragen."

Foto's (c) Brunopress, Dior 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in