Tijdloos chic en toch nooit saai.

Actrice Cate Blanchett (1969) verdient een eigen categorie in Rode Loper Stijl. Waar Jennifer Lopez en Jennifer Aniston korte metten maken met het idee van hoe een vrouw van vijftig eruit zou moeten zien, is Cate het rolmodel voor leeftijdgenoten die zich minder comfy voelen in een ultrastrak catsuit of een blote-buik-topje.

Cate is heel stijlvast in haar voorkeur voor maatwerk in pakken, maar houdt het interessant met kleuren, texturen en accessoires, iets wat voor iedereen binnen handbereik ligt.

Article continues after the ad

1 Een goed pak

Cate bezit talloze pakken, van smoking tot dit ribfluwelen pak. Ze draagt broek en jasje vaak samen, maar handig aan een pak is dat je de twee delen ook afzonderlijk met andere kledingstukken kunt combineren.

Door er een hemdje met een lage V-hals onder te dragen lijkt het alsof ze er niets onder heeft en krijgt een keurig pak onmiddellijk iets sexy's. Hier staat ze in New York met man en zonen. 

2 Doordragen

Blanchett is trendsetter in een galajurk vaker dan één keer dragen, momenteel erg in zwang om te laten zien hoe duurzaam je bent. Cate doet dat al jaren. "Ik weet inmiddels hoeveel liefde en werk er in een jurk of pak van Armani is gaan zitten, het zijn kledingstukken die het verdienen om veel vaker gezien te worden. Geen van mijn vriendinnen draagt haar kleding slechts één keer, ik doe dat ook niet." Deze jurk is van Armani Privé. 

3 Jumpsuits!

Of ze nu over een rode loper loopt of boodschappen doet, Cate heeft diverse jumpsuits waarmee ze in één keer een look neerzet.

Voor wie huiverig is: een jumpsuit met smalle of skinny pijpen is snel een dikmaker, wijde of iets uitlopende pijpen maakt het meteen helemaal 'prinses Charlene van Monaco'.

Leuk aan een jumpsuit is dat het met nette sneakers meteen casual chic is en met een hak onmiddellijk fashionable wordt.

4 Een beetje lef

Mag het wat meer zijn? Cate is briljant in het creëren van een echt fashionmoment op de rode loper, met dank aan haar stylist Elizabeth Stewart die oog heeft voor looks die zo buitenissig zijn...

...dat haar client altijd opvalt en dáár is het op de rode loper natuurlijk om te doen.

Zie je jezelf nog niet met kobaltblauwe pofmouwen naar je werk gaan, check dan even Nouveau's kijk op Glasual Dressing: kleren waar je blij van wordt. Puur omdat het kan.

5 Zelfvertrouwen is álles

Zelfbewustheid en zelfvertrouwen doen wonderen voor elke look. Rechtop staan, niet frunniken, hoofd omhoog, opgewekte blik. De Engelse uitdrukking 'you gotta own it' (je moet er helemaal achterstaan) is voor honderd procent van toepassing op Cate, of ze nu een gehaakte beddensprei aan heeft of een Valentino.

"Het is een van de leuke dingen van deze leeftijd," zegt ze zelf. "Je vraagt niet je af of je het kunt maken om rode schoenen te dragen, maar koopt er meteen een paar rode laarzen bij."

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in