Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Catherine Zeta-Jones: 'Bij twijfel, ga voor zijde'

Stijllessen van de filmster die gek is op glamour. Catherine Zeta-Jones (50) zit dertig jaar in het filmvak en is een van de weinige actrices die old school glamour in stand houdt. "Je vergeet snel hoe belangrijk de rol van kleding is op iconische momenten in je leven," zegt ze. "Ik herinner me d...

Catherine Zeta-Jones: 'Bij twijfel, ga voor zijde'

Stijllessen van de filmster die gek is op glamour.

Catherine Zeta-Jones (50) zit dertig jaar in het filmvak en is een van de weinige actrices die old school glamour in stand houdt. "Je vergeet snel hoe belangrijk de rol van kleding is op iconische momenten in je leven," zegt ze. "Ik herinner me de eerste keer dat ik een couturejapon droeg en ik kan je zeggen: dat gaat nooit vervelen."

Beetje sexy? Geen probleem

In 1999 droeg ze naar het festival van Cannes een roze Thierry Mugler en werd ze geëscorteerd door haar Entrapment-collega Sean Connery. Ze was een jaar eerder doorgebroken dankzij Zorro, thriller Entrapment maakte dat ze 'binnen' was in Hollywood. "Ik was jong, maar niet meer zo heel jong," zegt ze. "En ik wilde iets romantisch, dat niet te zoet was. De jurk moest meteen terug naar Parijs voor de modeshow, hij maakte op de rode loper zijn debuut. Wat ik er nog altijd mooi aan vind, is de combinatie van romantisch en toch een beetje sexy. Die is goud waard, altijd en overal."

Maak er even werk van

Er is volgens Catherine geen enkel excuus om huispakken buitenshuis te dragen, ook niet in het geval van een lange vliegreis: "Je voelt je zoveel beter als je weet dat je er leuk uitziet. Comfortabel kan ook stijlvol zijn."

Nog een vliegtuiglook van Cath: camouflage en gouden laarsjes, as you do

…en deze: soepele, zachte rok voor comfort en een beetje kleur en zwarte laarzen met een mooie bloem op de neus.  

Mooie stoffen, graag