(c) Casa Zeta-Jones
(c) Casa Zeta-Jones

Stijllessen van de filmster die gek is op glamour.

Catherine Zeta-Jones (50) zit dertig jaar in het filmvak en is een van de weinige actrices die old school glamour in stand houdt. "Je vergeet snel hoe belangrijk de rol van kleding is op iconische momenten in je leven," zegt ze. "Ik herinner me de eerste keer dat ik een couturejapon droeg en ik kan je zeggen: dat gaat nooit vervelen."

Article continues after the ad

Beetje sexy? Geen probleem

In 1999 droeg ze naar het festival van Cannes een roze Thierry Mugler en werd ze geëscorteerd door haar Entrapment-collega Sean Connery. Ze was een jaar eerder doorgebroken dankzij Zorro, thriller Entrapment maakte dat ze 'binnen' was in Hollywood. "Ik was jong, maar niet meer zo heel jong," zegt ze. "En ik wilde iets romantisch, dat niet te zoet was. De jurk moest meteen terug naar Parijs voor de modeshow, hij maakte op de rode loper zijn debuut. Wat ik er nog altijd mooi aan vind, is de combinatie van romantisch en toch een beetje sexy. Die is goud waard, altijd en overal."

Maak er even werk van

Er is volgens Catherine geen enkel excuus om huispakken buitenshuis te dragen, ook niet in het geval van een lange vliegreis: "Je voelt je zoveel beter als je weet dat je er leuk uitziet. Comfortabel kan ook stijlvol zijn."

Nog een vliegtuiglook van Cath: camouflage en gouden laarsjes, as you do

…en deze: soepele, zachte rok voor comfort en een beetje kleur en zwarte laarzen met een mooie bloem op de neus.  

Mooie stoffen, graag

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) op

Catherine is een zelfverklaard luxebeest dat houdt van kasjmier, satijn en zijde. Volgens haar betaalt de investering in mooie materialen zich altijd terug.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Calling George Clooney📞yep, it's time for a pedicure. 😬

Een bericht gedeeld door Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) op

Ze is vooral een fan van zijde: "Koel in de zomer, warm in de winter en het valt zo mooi. Bij twijfel, ga voor zijde." 

Wel rood, niet te bloot

"Rood maak alles beter," zegt Zeta-Jones. "Er is een kleur rood voor iedereen, het zegt: zelfvertrouwen. En vrouwelijkheid." Haar spelregel met rood is dat het niet te bloot moet zijn: "Het wordt snel vulgair, dat moet je niet willen."

Waarvan akte: voor de Golden Globes in 2015 rukte ze uit als de salsa-danseres emoji 💃🏻 in een Angel Sanchez-jurk die rood, maar niet te bloot was.

Transparante laagjes

Je zult Catherine niet snel zien in alleen een halterhemdje, ze is iemand die er toch even een tuniek of een blouse over aan trekt: "Je mag wat te raden overlaten, dat houdt het spannend."

Dress the part

Dat ze vaak wordt gefotografeerd is een motivatie om zich leuk te kleden, maar Zeta-Jones vindt het ook gewoon leuk om zich aan ongeschreven dresscodes te houden. Voor de diploma-uitreiking van haar zoon koos ze deze jurk: fun en toch netjes. Funky zonnebril en flinke oorringen erbij, niets meer aan doen.

Smart streetstyle

Neutrals en zwart kunnen saai zijn, maar niet met een fladderend lang vest, een sjaal met een motief en een statement tas.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) op

"En vergeet niet iets op je hoofd te zetten," zegt Catherine. "Hoeden, petten, baretten, ik ben een fan. Het heeft elke look iets extra's en zegt dat je er aandacht aan hebt besteed. Dat je een individu bent."

Foto's (c) Brunopress 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in