Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Alison Loehnis: 'Weer 20 zijn? Ik moet er niet aan denken'

De directeur van Net-a-porter over stijlvol ouder worden. Alison Loehnis (49) staat aan het hoofd van 's wereld meest luxe online retailer Net-a-porter (en alle spin-offs) waar ze in 2007 begon als vice president of sales and marketing. Dat maakt haar een van de machtigste vrouwen in de modewerel...

Alison Loehnis: 'Weer 20 zijn? Ik moet er niet aan denken'

De directeur van Net-a-porter over stijlvol ouder worden.

Alison Loehnis (49) staat aan het hoofd van 's wereld meest luxe online retailer Net-a-porter (en alle spin-offs) waar ze in 2007 begon als vice president of sales and marketing. Dat maakt haar een van de machtigste vrouwen in de modewereld.

Loehnis studeerde kunstgeschiedenis aan Brown University en werkte in de zomer in een Ralph Lauren winkel in de Hamptons. "Ik leerde er verkopen, maar ook hoe kleren werden gemaakt, hoe visuele marketing werkt, noem maar op. Je redt er de wereld niet mee, maar ik vond het geweldig dat je mensen door middel van kleren een beter gevoel over zichzelf kunt geven."

Over ouder worden zegt ze: "Je bent jonger dan je denkt. Je zult je nooit echt volwassen voelen. Onderschat nooit de power van een lach. Je zult nooit spijt hebben van tijd die je met vrienden en familie hebt doorgebracht. Weer 20 zijn? Ik moet er niet aan denken. Blijf reizen-reizen-reizen! Cijfers zijn helemaal niet zo belangrijk, hard werken is dat wel. Luister naar je gevoel, het laat je maar zelden in de steek. Waar je niet aan onderdoor gaat, daar wordt je sterker van, echt waar. En een levenslange liefde voor fashion zal je op een dag van pas komen." 

Alison Loehnis in 1 minuut