Het is een goed jaar voor de Britse ster!

Ondanks alle beperkingen van 2020 heeft Sophie Okonedo tot nu toe geen onaardig jaar achter de rug. Ze is te zien in de nieuwe Agatha Christie verfilming Death on the Nile en in de hitserie Ratched, waarin ze zich als personage met een meervoudige persoonlijkheid kan uitleven als bokser, baby en arts…

Article continues after the ad

.. en ze werd door de Queen verheven tot Commander of the Order of the British Empire (CBE) voor haar bijdragen aan drama. Sophie is ook een zeer succesvol toneelspeler die een weergaloze Cleopatra neerzette in West End: haar Cleo diste haar rivalen, hield haar vriendjes onder de duim en hield van een wijntje.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kenneth Soh (@kennethsohmakeup) op

Sophie heeft een dochter, personal trainer Aoife uit een eerdere relatie en bonuskinderen Stan en Josie uit haar huwelijk met echtgenoot Jamie, voor wie ze Londen inruilde voor Oost-Sussex. Ze staat buitengewoon laconiek tegenover een vijftiger zijn. "Hoe ouder ik word, hoe minder leeftijd me kan schelen," zegt ze. "En hoe minder belangrijk het voor me wordt wat mensen denken. Ik heb nu meer plezier in mijn werk dan dertig jaar terug en ik kijk met meer plezier in de spiegel. Onzekerheid slijt, je krijgt er kracht voor terug." En hoe verpakt ze die? Nou, zo!

Ga voor glans

Sophie is een fan van glasual: aan dagelijkse kleding een vleugje glamour toevoegen, bijvoorbeeld in de vorm van goudkleurige schoenen of een glanzende rok.

Hou het rustig


 

Zwart met wit gaat nooit vervelen, zeker niet in spannende snits (veeg even naar links om de andere foto te zien).


 

Serieus, ze is dol op monochroom!  

Wees geen trendslaaf…

…maar negeer trends ook net helemaal: deze top met glanzende franje is helemaal van nu en helemaal glasual.

Investeer in een statement-stuk

Deze dunne leren rok is een goed voorbeeld van een wat duurder kledingstuk dat door de jaren heen alleen maar mooier en persoonlijker wordt en toch altijd goed staat.

Koester je eigen smaak


 

Privé draagt Okonedo graag simpel wit met een romantische look: broderie, maar niet te braaf.

Blijf bij jezelf

Okonedo is niet iemand die graag de seksbom uithangt: uitdagender dan dit wordt het niet…

…en toch ziet ze er altijd prachtig uit…

… op de rode loper.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in