Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sofia Vergara is de best betaalde actrice ter wereld

Dankzij een rol in een ensemblecast, hoe dan?! Je zult Sofia Vergara (48) geen ode aan corona horen afsteken, maar toch heeft ze veel te danken aan de pandemie. Ze verdiende dit jaar maar liefst 43 miljoen dollar, wat haar de best betaalde actrice ter wereld maakt. via GIPHY Dit astronomische jaa...

Sofia Vergara is de best betaalde actrice ter wereld

Dankzij een rol in een ensemblecast, hoe dan?!

Je zult Sofia Vergara (48) geen ode aan corona horen afsteken, maar toch heeft ze veel te danken aan de pandemie. Ze verdiende dit jaar maar liefst 43 miljoen dollar, wat haar de best betaalde actrice ter wereld maakt.

Dit astronomische jaarsalaris dankt ze grotendeels aan de comedy  ‘Modern Family’, waarin ze de rol van temperamentvolle Gloria vertolkt. De actrice volgt hiermee Scarlett Johanssen op, met één duidelijk verschil: tv (en streaming) scoren momenteel veel beter dan film, omdat we massaal thuis voor de buis zitten.

Sofia verdiende 425.000 miljoen euro per aflevering van 'Modern Family', volgens Forbes. Daarnaast schnabbelt Vergara met een jeanscollectie bij de supermarktketen Walmart, een licentieovereenkomst van meubelen bij Rooms To Go en zit ze als jurylid in het nieuwe seizoen van ‘America’s Got Talent’, waar ze 10 miljoen dollar per seizoen voor laat bijschrijven. 

Hoewel 43 miljoen euro geen kleinigheid is (er zijn dagen dat we het niet hebben…) valt Sofia's salaris in het niet bij wat de mannen verdienen. Dwayne ‘The Rock’ Johnson (48) verdiende dit jaar 87,5 miljoen dollar (74,4 miljoen euro). Van dat bedrag is 23,5 miljoen afkomstig van zijn contract voor ‘Red Notice’, een nieuwe film van Netflix.

In totaal sprokkelden de 10 best betaalde acteurs 545,5 miljoen dollar of zo'n 463,8 miljoen euro samen, terwijl hun vrouwelijke collega's samen een bedrag bereikten van 254 miljoen dollar of zo’n 216 miljoen euro. Dat is minder dan de helft, aan de gelijke behandeling om Hollywood valt dus nog wel wat te verbeteren.

Best betaalde actrices

1. Sofia Vergara: 43 miljoen 

2. Angelina Jolie: 35,5 miljoen 

3. Gal Gadot:  31,5 miljoen

4. Melissa McCarthy: 25 miljoen 

5. Meryl Streep: 24 miljoen 

6. Emily Blunt: 22,5 miljoen 

7. Nicole Kidman: 22 miljoen 

8. Ellen Pompeo: 19 miljoen 

9. Elisabeth Moss: 16 miljoen 

10. Viola Davis: 15,5 miljoen 

(bedragen in dollars)

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in