Avaline is zo clean als alcohol maar kan zijn.

Cameron Diaz verraste in 2018 vriend en vijand door te melden per direct te stoppen met all things Hollywood. Ze ontpopte zich als lifestylegoeroe ("Na jaren lijnen ben ik meer dan ooit overtuigd van het belang van goed eten, van jezelf fatsoenlijk voeden")…

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cameron Diaz (@camerondiaz) op

… en verdiepte zich in clean eten, clean beauty en groen leven. Tot ze met een kennis, ondernemer Katherine Power, zat te praten en ze zich beiden realiseerden dat ze geen idee hadden wat er allemaal in de wijn zat die ze al hun halve leven dronken.

Article continues after the ad

Het proces van commercieel wijn maken bleek nogal een eye-opener. "Het begint in de wijngaard," zegt Diaz in In Style. "Met het land en hoe er voor de druiven wordt gezorgd als ze eenmaal zichtbaar zijn aan de ranken. Als je geen wijn van biologisch geteelde druiven drinkt, drink je pesticides, dat wil je niet in je lijf."

Diaz dacht dat wijn een redelijk gezonde keuze was ("Mijn hele leven ging ik ervan uit dat het om gefermenteerde druiven ging") ontdekte dat wijn kan worden gemanipuleerd met meer dan zeventig geur- en smaakstoffen. "Als je mond paars is na het drinken van rode wijn is dat niet natuurlijk. Het komt door toevoeging van een kleurstof die Mega Purple heet. Wijn is ook niet per se vegan, de meest wijnen worden gefilterd door eiwit of visblazen."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

If you’re wondering how @avaline came about, here’s our story! 💕 @katherinepower #avaline

Een bericht gedeeld door Cameron Diaz (@camerondiaz) op

Het duo switchte tot volle tevredenheid naar biologische wijn, maar baalde zo van het gebrek aan keuze dat ze besloten hun eigen vegan wijn uit te brengen. "Met Cameron kun je praten over de microbiologie van de aarde en hoe alles groeit," zegt Katherine. "Ik ben iemand zakelijk kijkt of het financieel haalbaar is."

Het resultaat is Avaline: clean wijn, vegan-friendly, van biologische druiven en vrij van suiker, kleurstoffen en concentraten. De witte wijn en de rosé zijn deze zomer nog niet te koop in Europa. 

Foto's (c) Brunopress. Avaline

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in