Alle ruimte om een statement te maken!

Het was dan Oranje zonder Franje, maar de politica van het Binnenhof besloten toch een beetje vrolijkheid te brengen tijdens de Troonrede, al was het alleen al om de zaken van hun zieltogende hoedenmakers en ontwerpers te steunen. Wat schoof er zoal in beeld?

Het was niet de meest spannende Prinsjesdag ooit - 'hoera roepen' was verboden, aerosolenvrees alom - zodat het maar goed was dat er qua looks nog iets te beleven was.

Article continues after the ad

Zwolse Hilde Palland Milder (CDA) bracht het plaatselijke Museum De Fundatie onder de aandacht.

Ze droeg een handgemaakt ontwerp van Oost&, een atelier waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een ambacht leren, dat was geïnspireerd op het museum.

"Ik was even bang dat ik als een bol.com-mannetje zou moeten lopen, maar de constructie geeft mee, gelukkig."

Lilianne Ploumen (PvdA) had uitstekende ontvangst met haar schotelantenne. Of het een statement voor dan wel tegen 5G was, is niet bekend. 

De dames van D66 rukten uit in de driekleur. V.l.n.r Ingrid van Engelshoven (Minster van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), Kasja Ollongren (minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en eigenaar van buitengewoon coole laarzen en dat bij 30+ graden #respect) en Sigrid Kaag (minster van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking). 

Minister Ank Bijleveld van Defensie had kans gezien een stemmig zwarte hoed te vinden die toch iets frivools had (en met een beetje fantasie kun je er een soort gevechtskoepel in zien).

Je houdt een betere foto van ons tegoed! 

Et voilà - gevonden!

Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) in een fraai zakelijk pak met vintage vibes.

Boodschap: "De crisis van dit moment is een keerpunt, maar is zeker geen aanleiding om terug te keren naar business as usual."

Chic monochrome, beetje jammer van het haar: Wytske Postma (CDA).

Christine Teunissen (Senator Partij voor de Dieren) wist er zowaar iets feestelijks van te maken, ongetwijfeld diervriendelijk geproduceerd. Haar statement? 'Tijd voor reflectie' (subtiele, goede vondst!).

Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, was verfrissend boodschapvrij in een zomerse outfit waarvan ze de accessoires vrijdag na de ministerraad persoonlijk bij elkaar shopte, in de Bijenkorf.

Minister van Landbouw Carola Scholten had zich laten inspireren door een klassieke stewardessen-look (en je ziet dat het geen dolle boel was in de kerk).

Helma Lodders (VVD) koos voor verrukkelijk vrolijk roze...

... én was gewapend met het accessoire du jour: het speciaal voor Prinsjesdag 2020 gemaakte mondkapje #collectorsitem.

En minister Hugo de Jong was wat al te enthousiast aerosolen aan het circuleren.

Foto's (c) Brunopress, ANP 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in