Michelle Obama en Oprah Winfrey lieten weten geen belangstelling te hebben, Kamala Harris is er echter helemaal klaar voor om de eerste vrouwelijke, Amerikaanse president te worden!

Nog nooit waren er zoveel vrouwen die zich voor de Democratische Partij kandidaat stelden om mee te doen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat is op zich al goed nieuws. Nog beter wordt het als het daadwerkelijk een vrouw wordt die het op gaat nemen tegen president Trump. En dat zou best eens kunnen gebeuren, als je kijkt naar hoe Kamala Harris (54) vorige week tijdens het tv-debat gehakt maakte van favoriet en voormalige vice-president Joe Biden.

Article continues after the ad

Powerhouse

Een powerhouse, dat is ze. Kamala Harris, voormalig aanklager en hoofd van justitie in Californië, en sinds een paar jaar senator. Haar grootste kracht ligt misschien wel in het feit dat ze geen blad voor de mond neemt en door haar ervaring als openbaar aanklager scherp de vloer aan kan vegen met haar tegenstanders. Iets anders wat in haar voordeel spreekt is dat ze als dochter van een Jamaicaanse vader en een Indiase moeder veel beter past bij de etnisch diverse, vrouwelijke achterban van de Democratische Partij dan Joe Biden. Daarnaast is ze al jaren actief als voorvechtster van gelijke rechten voor de LHBTQI-gemeenschap.

Bron: Parool/Volkskrant

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in